Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam możliwość kupna ładnych kół styl 32, ale niestety z e38, trzeba by było roztoczyć ok 1mm otwór centrujący. Robił już ktoś coś takiego?

I jeszcze jedno. Opony są założone 225x55 R17 Wejdą do e39? Opony chcę zmienić dopiero na wiosnę i nie wiem czy wejdzie taka opona czy nie ma szans? Przełożył bym swoje opony, ale posiadam 16" :|

Opublikowano

Opony podejdą.

Musisz roztoczyć otwór z 72,5 mm do 74,1 mm - więc o 16 mm :)

Drugą - ważną również sprawą jest ET (bądź IS) - w e39 ET jest w ok. 20 - w e38 w ok. 45.

ET t0 odległość od piasty - podawana w mm - im większe tym większa gwarancja że felgi będą haczyć o zawieszenie.

Opublikowano

Gdzieś w sieci pisali że do roztoczenia jest znacznie mniej, ale spotkałem się z różnymi opiniami. Może zależy od jakiej wersji silnikowej się kupi?

Mam rozumieć, że prawdopodobnie będzie trzeba zastosować jakiś dystans? Jeszcze mnie zastanawia jedna kwestia czy te felgi rzeczywiście nie pochodzą z e39 tylko są z pierścieniem i ktoś jeździł w e38. Na tej stronie wynika, że styl 32 do e38 jest tylko w 18" http://felgenkatalog.auto-treff.com/

• 3 tygodnie później...