Skocz do zawartości

320Ci - tlumaczenie bledow INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW E46 320Ci 2.2l M54B22 2002r - bledy sie pojawiaja co jakis czas, problemow z autem nie zauwazylem, poza nie dzialajacym centralnym od stroy pasazera(zamyka ale nie otwiera), szwankujaca mata fotela pasazera(czasem jest ok, czesciej nie) i moze wiekszym spalaniem 15l/100km po miescie, ale moze to wina mojej nogi, w trasie ponizej 7-9l/100km.

Uzywam "szukaj" i rozne opisy znajduje, albo wcale, dlatego tu to zamiescilem, moze ktos mial podobne problemy i sie podzieli info.

prosze o pomoc w tlumaczeniu tych bledow. z gory dziekuje i pozdrawiam.

silnik1.jpg?psid=1

silnik2.jpg?psid=1

silnik3.jpg?psid=1

steering%20wheel1.jpg?psid=1

ZKE5.jpg?psid=1

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

Opublikowano

siema mogl bys powiedziec skad sciagneles inpe?

z chomika?? odrazu powiem ze z chomika nie moge za bardzo bo niemam jak wyslac tego smsa.

mozesz masz jakies inne zrodlo

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
o dzieki,kurde szukalem i znalazlem na jakims zagranicznym forum sciagnelem ale jak rozpakowalem pliki i robilem wszystko wedlug instrukcji co koles pisal,to wyszlo na koniec ze niemam jakis tam plikow,niewiem,korde ja to jestem zielony w tym calym temacie,wczoraj tez prszyszedl mi kabel,i plyta na ktorej jest korde z 30 folderow,ogolnie wiekszosc to jakies gowno do jakis innych samochodow,a do bmw tez chyba 5,ale jakos znalazlem jak sie powinno zainstalowac inpe,tylko jakos komp nie widzi tego kabla jak wchodze do menadzera.oj oj dluga droga przedemna. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
siema mogl bys powiedziec skad sciagneles inpe?

z chomika?? odrazu powiem ze z chomika nie moge za bardzo bo niemam jak wyslac tego smsa.

mozesz masz jakies inne zrodlo

ja sciagalem z chomika : http://chomikuj.pl/mlodzik1

zaplacic mozesz tez przelewem, karta, nie tylko sms.

ja mam zainstalowane na win 7 - BMW Standard Tools 2.12 (INPA 5.0.6/EDIABAS 7.3.0/NCSEXPER 4.0.1) wszystko mam z tego chomika wyzej, ale nie wystarczy zainstalowac, trzeba jeszcze uzupelnic biblioteki.

a czy ktos moze wypowiedziec sie w temacie tych bledow ?

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy moze mi ktos powiedziec co znaczy ten komunikat ?

robilem special test shift + F9

INPA%201.jpg?psid=1

i czasem wyskoczyl kilka razy taki komunikat:

INPA%20quick%20test.jpg?psid=1

Opublikowano

Wynikało by że to dotyczy :dotyczy czujnika kąta skrętu.

Ten wątek poczytaj to może coś z tego wyniesiesz dla siebie.

viewtopic.php?f=72&t=76875

Inna sprawa to ostrożnie z zabawą na INPA , chyba że masz zapasowe auto ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

tylko ze ten komunikat wyskakuje mikilka razy podczas testu, a co do tego czujnika skretu to jest ok, sprawdzalem, takze te pozostale rzeczy z tym komunikatem, wszystko ok tylko ten komunikat, co oznacza ? co to jest to "FAB - Function no longer supported " ? mam folder FAB w INPA, ale jest tam tylko jeden plik

jakies pomysly ?