Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak mają się opony w rozmiarze 205/50 r17 do felg ori styling 44 nie będzie za duży naciąg? obecnie mam 225 na 45, i jakie lepsze oponki by były MATADOR MP 46 HECTORRA 2 XL,FR czy Barum BRAVURIS 2 89V mam okazje je kupić w dobrej cenie, miał ktoś z nimi doświadczenie ?
Opublikowano

Chyba nie we właściwym dziale napisałeś ...

Moim zdaniem lepiej 225 45, co do opon to szału nie robią ... ale grunt że nowe i nie chinczyk - porównaj sobie opinie na opony.com i opony.pl

Opublikowano
a dlaczego 225/45? ja troszke narzekam na strate komfortu z przesiadki 205/55 r16 a 205 /50 r 17 troszke będzie węższa i wyższy profil tak ,że koleiny i dziury mniej odczuwalne :)
Opublikowano

Pytałeś to odpowiedziałem - lepiej na szerszej i niższej a przede wszystkim polecanej i typowej.

Niższy profil to mniej buja furą na profilu przez co lepiej się prowadzi i jest bezpieczniej.

Rób jak uważasz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Styling 44 ma 8 cali szerokości a opona 205/50/17 jest dedykowana do felgi o szerokości 7 cali (np. s73), wg mnie naciąg będzie za duży, ale jak nie pojedziesz do wulkanizatora i nie stracisz paru groszy to się raczej nie dowiesz jak to będzie wyglądać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Taki naciąg jest widoczny u mnie w galerii z wpisem o "śnieżynkach ;) ".
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I wszystko jasne :wink:

ps. ładne te śnieżynki :mrgreen: też chodzi mi po głowie ten wzór, a że drogę mamy podobną (obecnie s73) to kto wie :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja mam 8 cali fele 17 i mam zimówki założone 205/50. Dla mnie jest naprawdę ok. Jeśli chodzi o opony to odnośnie modeli się nie wypowiem bo nie mam porównania, ale jeśli chodzi o same firmy to bardziej polecę Ci Barum. Kupiłem komplet nowych BRAVURIS 2 do poprzedniego auta (Punto II) i były naprawdę ok. W przypadku Matador mam złe doświadczenia, już nie pamiętam jaki był to model, ale opony tej firmy były montowane do Octavii I i druty wyszły z tych opon bardzo szybko, a przebieg nie był jakiś kosmiczny.