Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja byłem w sobotę w Bawarii Motors w W-wie. Stały prawie wszystkie modele. Nowy X5 w wersji M (biały metalic) - KAPITALNY! wewnątrz a 2 szt czarne do jeżdżenia. Ludzi niezbyt dużo. Fakt, że nowa X5 jest ładniejsza od mojej, ale to w końcu normalne, że kolejny model (odsłona) powinien być lepszy od poprzednika.

Oglądałem nową 5GT. W zasadzie podobna do X6 tyle, że niższa. No, może troszkę przesadziłem..., ale gabarytowo to większa od X5. Trudno poznać samochód po posiedzeniu w nim, ale od razu zwróciłem uwagę na niepraktyczny schowek przed pasażerem i brak regulacji pasa, co jest uciążliwe dla niższych pasażerów przedniego fotela (tak samo jak w moim X5). Schowki w drzwiach przednich nie przyjmą żadnych butelek (w trasie to się przydaje) i malutki, niepraktyczny schowek między fotelami (jak schłodzić np. 4 puszki dla podróżnych?). Może to skrzywienie, ale odnoszę to do X5 i porównanie wypada blado. Niestety, dealer nie ma 5GT zarejestrowanego więc z jazdy na razie nici. No i długo się czeka (teraz na marzec 2014).

Bardzo proszę o podzielenie się swoimi uwagami przez użytkowników.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Co prawda mam wersję przedliftową - zakładam, że dużych różnic nie ma- schowek jest faktycznie mały. W podłokietniku też szału nie ma i dodatkowo kształt nieforemny, niepraktyczny z tym uchwytem na telefon - skoro BT to uchwyt wydaje się zbędny może da się to wywalić. Nawiewu do chłodzenia napojów chyba nie ma. W drzwiach mieści się kilka red buli i wody w rozmiarze 0,3 i 0,5l - na leżąco. Cola też pewnie wchodzi. Cup holder w kokpicie też kiepski, kubki, butelki latają i zasłaniają klimę. Pewnie w X5 będzie z tym lepiej. GT zdecydowanie jest nastawione na komfort i elegancję , a nie na wypady do mcdonalda. Samochodem śmiga się bardzo wygodnie , cicho i dostojnie. Da się nawet szybko, ale raczej do szaleństw się nie nadaje. Duża masa jest odczuwalna, nie jakoś boleśnie ale jednak. Rozmiar też. Za kierownicą ja czuje się pewniej niż w x5. Osobiście znajduję w tym samochodzie więcej pozytywów niż wad - przynajmniej na razie. Podróżuje się naprawde z klasą. Czas płynie inaczej, człowiek przestaje się śpieszyć - gt nie prowokuje i nie zachęca do szybkiej jazdy przynajmniej w porównaniu ze zwykłą 5'tką. Nawet stanie w korku tak nie boli :wink:

Regulacji wysokości pasów już chyba wogóle nie robią, ale niższe osoby mogą w końcu podnieść fotel!!!.

Do pozycji za kierownicą trzeba się przez chwilkę przyzwyczaić. Bardzo wygodnie się wsiada i wysiada - nie jest ani za nisko, ani za wysoko.

Nadmienię tylko, że 5gt nigdy mi się nie podobała i nigdy nie rozważałem zakupu. Wszystko się zmieniło gdy zasiadłem za kółkiem - inny świat. Komfort rekompensuje wszystkie inne wady.

Poczytaj trochę ten dział - chyba wszyscy są ze swoich f07 zadowoleni. Chyba Tylko jeden użytkownik narzekał.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za cenne uwagi od JASIUQ1! Generalnie staram się zawsze odnaleźć, wskazać i poznać jak najwięcej "wad" samochodu przed jego zakupem, aby potem nie narzekać na wszystko. Nie ma samochodów idealnych a tylko te, które mają mniej wad... Stąd taka dociekliwość. Nie jest też moim zamiarem płona dyskusja na temat pasów. Mając kilkuletnie doświadczenie z BMW wiem, że podniesienie fotela , zmiana kąta i wszystkie inne próby nie rozwiązują problemu. My poradziliśmy sobie kupując nakładkę korygującą ułożenie pasa przeznaczoną dla dzieci w fotelikach. Obniża ona przebieg części naramiennej o kilka cm i o to chodzi. Do kupienia np. w FeuVert za kilkanaście złotych. Miałem tylko nadzieję, że w tym modelu tego problemu nie będzie, wszak 5GT jest uplasowany wyżej niż X5 (chyba?).

Bardzo diękuję za wszystkie opinie i uwagi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jedna wielka zaleta GT to iz jest ich malo na ulicach porownanie serii5 VS 5GT. Kazdy ma wady ale jak koledzy pisza autko nie prowokuje do szybkiej jazdy ma znakomity komfort.ja zauwazylem jedna wade trzymanie auta na zakretach przy wiekszej predkosci- jest naprawde slabe( jak na ta klase ) ze wzgledu na srodek ciezkosci i mase auta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie bez - mialem w rekach bez - ale tez posiadam swoj bez AB i widze roznice
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moja czarna bestyjka...wlasnie trafila do dealera, ukurzone stalo....ale i tak mi sie podobalo:) Czekanie mnie juz powiem Wam irytuje
Opublikowano
Pojazd w garazu, pierwsze km za mna....wnioski, autko bardzo komfortowe, fajniej wykonane niz wersja przed liftem,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lepiej wykonane to: siedzenia i kierownica ( spasowanie ) - na kierownicy nie sportowej uwazam jest uzyta lepsza skora - mialem w rekach caly dzien 520d GT. Co do innych szczegolow to nie zauwazylem - ( porownanie opieram na modelu GT przed i po LCI )
Opublikowano
To tak na poczatek, kilka spostrzezen...jakos wykonania , najwyzsza klasa, wyciszenie mimo braku ramek swietne, choc izoluje w jedna strone..radio na zewnatrz mocno slychac, w stosunku np. do mojej X6, ktora bedzie tu wielokrotnie wyzwana do porownan. Mam ten sam silnik co w X6, 35i , w gt zdecydowanie mniej go slychac, i roznica jest przeogromna....przy niskich obrotach i predkosci 70-90 wydaje sie ze to pojazd elektryczny. Nawigacja z padem...mnie uwiodla, zwlaszcza ze nie mialem jej w X6....w sumie bez prob...mozna pisac na padzie w trakcie jazdy ..i tylko chwalic pania ze odczytuje te bazgroly... Wiele razy padalo ze gt , jest kontrowersyjne, wydaje mi sie ze bylo....dawno nie slyszalem tyle razy, od osob obcych...czasem przechodniow, goscia od nalewania paliwa..."PIEKNE AUTO".cdn...
Opublikowano
Żeby wrzucić fotki, uploadujesz je na jakiś serwer np. http://tinypic.com/ klikasz prześlij, wyskoczy Ci captcha do przepisania to przepisujesz, czekasz i strona Ci się sama odświeży i chyba po lewo będziesz miał linki, to skopiuj ten link forumowy tutaj i będzie cacy :cool2: