Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Wczoraj podczas wymiany oleju zauważyłem ze poci mi się delikatnie miska olejowa. POwiedzcie mi jak wygląda demotaż,jest skomplikowany ?

i czy moge przeciagnac do nast. wymiany oleju czy lepiej odrazu reagowac? silnik N42b20 2003 R

POzdrawiam

Dodam ze około miesiaca temu było sucho, aha i czy jest mozliwe ze przy wyciaganiu filtra cos pociekło na miske? mało prawdopodobne mi sie wydaje ale moze jednak. Jutro rozbiore wszystkie osłony i porobie zdjęcia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witaj. ja wlasnie robilem wymiane uszczelki miski olejowej. operacja wymaga rozebrania calego zawieszenia. bardzo pracochlonne. zaczelo sie jakis rok temu. drobny wyciek, powoli, powoli bylo coraz gorzej az ostatnio juz zostawial plamy. takze zostal ci jakis rok :D .uszczelke zamawialem w serwisie. nie jest droga. drobna rada: mozna skusic sie na wymiane poduszek silnika poniewaz i tak trzeba je rozebrac. u mnie jedna sie rozpadla. teraz auto suche i nie ma zadnych wibracji ani zapach oleju. naprawa ciezka ale warto.