Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koła to pewnie jeszcze w DE wyważane, bo oni nałogowo nabijają takie ciężarki na alumy od zewnątrz

Dokładnie. Się pewnie "nie znają" :)

Opublikowano

Wyraziłem swoje zdanie na temat dużej navi w e46 - chyba można, zwłaszcza że pytano co mi m.in w niej nie pasi.

Wiele razy było o navi w e46 ...

Opublikowano
Mam zimowe alu 17'ki, ale tak głęboko mi nie siedzą w nadkolu jak w tym egzemplarzu. To chyba nie są dedykowane do e46?

Nie wiem jale moje shitowe r17 z lifestyle lepiej wyglądają niż te. Bym tam widział wz 135, tych z lifestyle nie pamiętam nr.

Opublikowano

To te felgi http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AP71&mospid=47665&btnr=36_0469&hg=36&fg=15 .

Nie wydaje mi się aby nadkola były "wypychane" itd. ;) patrząc na stare fotki mojego turaska na r17 dedykowanych do e46 bez dystansu ... tak to wygląda :( .

Opublikowano
To te felgi http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AP71&mospid=47665&btnr=36_0469&hg=36&fg=15 .

Nie wydaje mi się aby nadkola były "wypychane" itd. ;) patrząc na stare fotki mojego turaska na r17 dedykowanych do e46 bez dystansu ... tak to wygląda :( .

Mam Styling 137 i głowy w nadkole nie wsadzę :mrgreen: Może zdjęcia przekłamują.

Opublikowano

Witajcie,

Też byłem zainteresowany tym autem, a że miałem 80 km, postanowiłem się wybrać.

Po telefonie do Bawaria Motors w Jankach dowiedziałem się dziwnych rzeczy, mianowicie:

wizyta w serwise pod koniec 2005r. - przebieg: 133.000 km

wizyta w serwisie pod koniec 2008r. - przebieg: 138.000 km (?!)

wizyta w serwisie 25.05.2010r. - przebieg: 44.000 km (WTF?!)

Pan z ASO z Katowic poinformował mnie, że samochód regularnie serwisowany do 2010r. i ostatnia wizyta miała miejsce przy przebiegu 180.000 km.

Trochę to dziwne, ale nic to, postanowiłem mimo wszystko się przejechać.

Zaczynając od początku.

Z zewnątrz:

Stan - może być.

- Maska była malowana (mam miernik lakieru), a mimo to odprysków kilka znalazłem.

- Brakuje kratek wokół lamp przeciwmgielnych,

- Felgi wiadomo, nie te co trzeba,

- Parę odprysków, zadrapań, malutkie ognisko korozji na klapie tylnej,

- Nadwozie przeszło polerkę diaksem u Pana mietka w szopie, wygląda to źle, mnóstwo hologramów i squrli. Beznadzieja, trzeba by było zrobić to porządnie, od nowa.

Wewnątrz:

Wnętrze przyjemne (pomijając śmierdzący i duszący zapaszek, który komisant zawiesił), ładnie utrzymane, podczas jazdy nic nie trzeszczy, OK. Jedynie wieniec kierownicy trochę wytarty. Wszystko działa, od klimy, po nawigację i lampeczki.

EDIT: Przypomniało mi się, że zasłona szyberdachu jest popsuta :)

Silnik:

No i tu jest problem. Mam w domu X3 z 3.0 dieselem (218KM), więc mniej więcej miałem wyobrażenie jak powinno jeździć E46 z M57. A tu masakra. Silnik bez mocy totalnie, samochód ledwo się wlekł - komisant twierdził, że autem nawet nie jeździł i nie wie o co chodzi i się nie orientuje. Na moje oko były tam z 54 KM, zamiast 204 :P

Zawieszenie:

W porządku, cisza i spokój, samochód prowadzi się bardzo przyjemnie.

Hamulce:

Za krótko jeździłem, żeby powiedzieć coś więcej. Przy prędkościach ok 50km/h ok :P

Książka serwisowa:

Stwierdzę krótko. Kawał dobrej fikcji literackiej. Ostatni wpis z ASO FORDA (!!!) przy przebiegu 208.135km. Reszta wpisów z serwisu "Fischer+Schmidt" w Meschede - wg strony bmw.de nie ma takiego dealera/serwisu.

Reasumując:

Totalnie nie warto się interesować tym samochodem, szczególnie mając na uwadze jego cenę. Za 22.000 zł może bym nad nim pomyślał :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Reasumując:

Totalnie nie warto się interesować tym samochodem, szczególnie mając na uwadze jego cenę. Za 22.000 zł może bym nad nim pomyślał :P

Poliftowe e46 3.0 diesel za ~29kzł do negocjacji :duh:

Czegoś się spodziewał nie wiem. :lol:

Opublikowano
Mając na uwadze rocznik, cena nie jest wcale taka niska. A nie spodziewałem się niczego, pojechałem z czystej ciekawości.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mając na uwadze rocznik, cena nie jest wcale taka niska.

Mając na uwadze, że to auto sprowadzone do sprzedaży przez handlarza to cena zakupu musiała być niska żeby cena końcowa była taka jaka jest.