Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam serdecznie, od 30 lipca jestem użytkownikiem bmw e46 330d, przejechałem nią 1000km w celu przerejestrowania wszystko było ok, silnik ładnie chodził w trasie żadnych problemów. Problem pojawił się potem gdy postanowiłem wymienić olej w norauto + przegląd(jedyne zastrzeżenia były do tłumika że jest do wymiany). Po jakimś czasie depłem troszke mocniej i pojawiła się kontrolka do wymiany klocków hamulcowych i silnik też zaczął głośno pracować i nie wchodzi na obroty jak mu daje gazu, nie przekracza 3tyś obrotów , w czym może być problem? Proszę o w maire szybkie odpowiedzi jutro z rana planuje zajechać do serwisu w Krakowie znacie jakieś godne polecenia? Edytowane przez vax1u
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Regulamin:

viewtopic.php?f=69&t=117886

Wypadałoby chociaż napisać czy to 330i czy 330d, bo drobna różnica jest :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Za mało informacji, zwłaszcza tych diagnostycznych :roll: Mogło się posypać wszystko, a co to tylko kompleksowa diagnoza komputerowa statyczna i dynamiczna.
Opublikowano
Wykonany został przegląd wakacyjny i wiosenny według faktury, olej wlali 5w40 Castrol EDGE T.Diesel. Kompletnie nie ma przyspieszenia silnik znacznie głośniej chodzi tak jakby turbina się nie odpalała przynajmniej takie mam wrażenie, ciężko mi cokolwiek powiedzieć ponieważ mechanikiem nie jestem. Jak dodaje gazu zaczyna aż warczeć, dosyć mnei to zmartwiło że taka sytuacja wynikła, mam nadzieje że to jedenk nic poważniejszego. Zobaczymy co powiedzą w serwisie, napewno napisze co i jak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Który rok? 204km czy 184km? Skrzynia automat czy manual? Ciekawe czy klapki są na miejscu jeśli były :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Skoro automat w M57 to masz klapki zawirowań w kolektorze. Jeżeli któraś się urwała, to w zasadzie masz generalkę lub szukanie silnika.

Jeżeli faktycznie coś mechanicznie się tłucze w silniku to nie powinieneś nim w ogóle jeździć od momentu kiedy to się stało.

Dalszą jazdą mogłeś zabić silnik na amen.

Opublikowano
Właśnie wróciłem od mechanika i nie jest tak źle jakby się wydawało. Mianowicie urwał się erg dlatego też nie miał mocy do tego jakiś wyciek z chłodnicy prawdopodobnie pompa wody. Wiecie może jakie mogą być przybliżone koszta takiej naprawy ?
Opublikowano

zależy w którym miejscu urwał się egr i gdzie faktycznie jest ten wyciek.

pompa wody jakieś 200-300zł,

chłodnica 200-250

jeżeli zawór egr to 400-500

termostat egr 150-200

plus robocizna