Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbuje właśnie zamówić z aledrogo zestaw do komputera by profesjonalnie servisować i kontrolować swoje 318i

Proszę was bardziej doświadczonych z tym sprzętem czy takie zestawy USB mają sprawne wszystkie możliwe funkcje nie będzie tak że czegos sie nie da tym ustawic ? (cos kiedys zasłyszałem że jedynie przez COM- RS232 możliwa jest pełna komunikacja nie wiem dokładnie o co chodziło i czy to tyczyło akurat E46)

Program chyba najlepiej jak będzie inpa/ w kompie system raczej Win XP 32bit ale też Win7 64bit (zalezy, jaki lapek) Samochód mam jeden wiec wiadomo o jaki chodzi

Znalazłem takie dwa zestawy, doradźcie czy tym mozna sprawnie pracować nad wozem z diagnostyką i konfigurowaniem oraz monitoringiem na żywo i czy te urządzenia są w pełni bezpieczne?

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-bmw-obd2-inpa-pl-dis-gt1-i3428860027.html

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-do-bmw-po-polsku-inpa-dis-i3444356593.html

Jesli są wporządku to czym sie różnią ? bo jeden kosztuje 49 a drugi 79...

Opublikowano
Niczym się nie różnią no chyba,ze jakoscią .Obydwa to chińczyki :mrgreen: :mrgreen: ale w zupełności do podstaw wystarczą :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Ja kupiłem około rok temu taki tani kabelek za niecałe 50zł, działa bez problemów do dzisiaj. W inpie głównie kasowałem błędy, ale wszystkie podglądy parametrów "na żywo" również działały. Aktywacja świateł do jazdy dziennej itp również działa. Wydaje mi się, że jeżeli jakieś opcje nie są dostępne w tych kablach, to na pewno nie takie, które nie pozwalałyby zdiagnozować jakiegoś problemu z samochodem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Fizyczny port COM jest potrzebny tylko do starszych beemek. Do naszych e46 wystarczy byle chińczyk na USB, obsłuży ci prawie wszystko. Ja również kupiłem interfejs za 50zł od Viakena i mogę robić wszystko czego potrzebuję - kody błędów, adaptacje, aktywacja świateł dziennych itp.
Opublikowano (edytowane)
co wy sie tak uparliscie na te aktywacje świateł dziennych ? przecież w 46 nie ma reflektorów DRL ..czy sa ? Edytowane przez PanMiyagi
Opublikowano (edytowane)

są są mozna sobie aktywować

ja natormiast nie rozumiem zachwytu po ich aktywacji, wyglada to paskudnie....

u siebie aktywowalem i przeraziłem sie, na czarnej w m pakiecie szpeci strasznie, niech mi sie pali ten xenon....

edit:

nie wiem po co kolego wyżej edytowałeś post, pytanie zadane bylo inaczej, nie róbmy z siebie idiotów ! błazenada...

Edytowane przez puzonn

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Ja np. chciał bym odpalić podświetlanie podłogi przy otwieraniu z pilota oraz po otwarciu drzwi przy wysiadaniu ale tak sekunde lub dwie później niech sie zapalą niż główne kabinowe... wszyscy to maja, Jak mogli mi tego nie dać !? mam zaślepki tam gdzie powinny byc lampki podświetlania podłogi

Fajnie jak by też ustawić "oswietlenie drogi pod dom" przy wysiadaniu wieczorem (tylko jak jest ciemno) niech swiecą sie przeciwmgielne po chwili się ściszają i gasna

Opublikowano
co wy sie tak uparliscie na te aktywacje świateł dziennych ? przecież w 46 nie ma reflektorów DRL ..czy sa ?

To nie kwestia reflektorów kolego tylko modułu LCM :cool2: :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco