Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Forumowiczów! Mam gorącą prośbę mianowicie chciał bym zamontować jakiś dobry sprzęcik do swojej bmw ale problem tkwi w radiu mam fabryczne cd z komputerem , drugi problem to to że jak jest oparcie z tyłu kanapy to tam jest blacha:( nie mam na to pomysłu , w domu mam taki sprzęcik jak skrzynia dual jbl 2200wat+wzmacniacz monoblok 900rms kondensator i radio alpine 9880 , nie mam na to pomysłu jak to wykorzystać , czy lepiej kupić radio na 2din z ekranem nie mam pojęcia a no i jeszcze w bagarzniku mam butle lpg 60litrów;/ i fabryczne głośniki też by trzeba było wywalić ale jakie najlepiej wsadzić, najgorsza jest ta blacha bo nie bd wpuszczała efektu do auta, proszę o pomoc osoby pomysłowe które też miały taki problem a raczej zagadkę:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja trochę modernizowałem sprzęciora. Miałem kaseciaka, wrzuciłem Alpine CD53 - ori z 2003 roku. Do tego z przodu głośniki zamieniłem na zestaw Hertz ESK 130.4.

To co będę robił dalej - zależy mi przede wszystkim na oryginalnym wyglądzie, CD53 daje radę ,ale nie wykorzystuje pełnej mocy Hertzów więc to co pójdzie dalej to:

1. Procesor dźwięku alpine

2. Wzmacniacz

3. Zestaw Hertz na tył

Nie będę wrzucał tuby, bo szkoda mi miejsca w bagażniku, już mam butlę i zapas ;)

• Moderatorzy
Opublikowano

Na twoim miejscu rozbuduj to wszystko o wzmacniacz i lepsze głośniki.

Jak dla mnie szkoda jest pozbywać się MID-a, a takie 2-din nie wchodzi bo pod deską za radiem idzie rura.

A w bagażniku (pisze się przez "ż") jak masz butlę to jak chcesz to wszystko tam upchnąć?

Co do blachy za siedzeniem to co za problem widzisz? Kupujesz ze szrotu ori worek na narty http://allegro.pl/bmw-e39-worek-rekaw-na-narty-nowy-rarytas-oryginal-i3433243581.html i wycinasz otwór pod ten worek, nie zakładasz tego worka, otwierasz podłokietnik i problem z głowy. A worek na narty zakładasz w miejsce dziury jak Ci się znudzi lub sprzedaży auta i żadnej rzeźby nie ma(zagadki żadnej też :mrgreen: ).Oczywiście dziurę pod worek wycinasz po zdjęciu tylnej kanapy-widziałem już takie co gość wycinał bez zdejmowania :8)

Głośniki dajesz takie jak Ci pasują. Każda firma gra inaczej.

PS. Ja mam 1 din jeszcze lepsze starej szkoły CDA 9853R itd. no i mam zdjęty worek na narty :cool2: rozp>>>>la :mrgreen: .

Krystian jak możesz to zapodaj ten Twój schemat co wtedy bo nie mogę znaleźć :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Czyli lepiej kupić http://allegro.pl/ramka-do-radia-kostka-iso-bmw-5-e39-e53-01-xbm08-i3372568474.html i założyć te radio alpine co mam tak??? No spoko, tak na dobrą sprawę ta dual jbl wejdzie do kufra ale już nic tam nie włożę bo bezpośrednio za siedzeniem tylnim jest ta butla i przy cięciu dziury będzie trzeba uważać na nią hmm a głośniki tylnne tam max 13stka wchodzi? a z przodu??
  • Moderatorzy
Opublikowano

Z przodu głośniki są takie same jak i z tyłu.

Jak dla mnie szkoda wyrzucać radio z MID-em.

Co do bagażnika jak masz butlę w poprzek to też bym sobie odpuścił. Można zrobić sobie jak jest pusty bagażnik i zostaje miejsca na wrzucenie chociażby zakupów.

Na twoim miejscu darował bym sobie te przeróbki i zostawił jak jest.

Ten samochód jest ogólnie w każdym calu niepodatny na jakiekolwiek przeróbki i modyfikacje(nie tylko audio).

Znalazłem ten temat z rysunkiem :mrgreen:

viewtopic.php?f=72&t=192005&hilit=+picasso

Ale coś mi się wydaje że jesteś fanem umc umc umc :mrgreen:

To z czasem mija. Ja też miałem przekładać graty, ale minął jakiś czas i uznałem, że fabryczne wystarcza-tylko że Infinity tam jest :D .

No i nie będę zagracał sobie takiego małego ponad tysiąc litrowego bagażnika :mrgreen:

Pranie%2520tapicerki%2520Jeep.26.jpg

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Ja miałem szczęscie mieć farbyczną zmieniarke mp3 i 16:9 navi które gra bardzo rozsądnie, jednak głośniki były tragiczne ...

Zdecydowałem się na wymiane wszystkich. Zamontowałem 2 zestawy PB s5c, wzmacniacz HX20 oraz zamknietą skrzynie U-dimension el12.

Teraz audio gra rewelacyjnie po cichu, jak i bardzo głośno. Nie wiem dlaczego się martwisz o blache na kanapie ... bass i tak trafi do auta przez półkę.

Opublikowano
O rysunek już jest hehe :D Ja właśnie chciałem zostawić oryginalne radio bo i telefon mam w podłokietniku. Więc kupiłem konwerter i z głowy. W bagażniku miałem 2 suby, ale odpuściłem sobie. Za dużo miejsca zajmowały. Teraz mam małą skrzynkę trapezową przy oparciu i w półce zamontowane 2 dodatkowe głośniki x-plody. Sygnał wyciągnąłem z tylnych głośników więc kable zostały w okolicach bagażnika. Jedyny przewód pociągnąłem przy lewarku od ręcznego (włącznik) bo nie każdy lubi masażu na plecach itd. Więc jak jadę sam to pstryk i już gra ładnie, a jak z kimś to tylko oryginalne głośniki grają. No i żadna blacha nie przeszkadza. Powodzenia w modzeniu :cool2: