Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do użytkowników ICOM.

Mianowicie właśnie zakupiłem sobie ICOM i chciałbym najpierw pobawić się nim w domu, więc chciałbym podłączyć go sobie w domu.

Czy można je podłączać do zasilacza laboratoryjnego (16 pin +12V, 4 pin masa)?

------------------

Pozdrawiam

Gumes

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czym sie tam chciales pobawic ? bez auta to sobie mozesz dostac sie do niego przez strone i luknac na ustawienia, jak masz haslo na root'a bo tu nikt Ci nie poda, takie forum ... jak masz chinski klon to moge je Tobie podac, poszukaj byl temat na bmwcoding.com
Krzysztof
Opublikowano

już sobie poradziłem z fejsem. Ale mam teraz zagwozdkę z podłączeniem ccc "na stole". Co trzeba wyjąć z auta żeby mieć komplet?

samo ccc + monitor+idrive to wiem, ale co dalej.

Robił to ktoś z was?

------------------

Pozdrawiam

Gumes

• Członkowie klubu
Opublikowano

Potrzebować będziesz tzw. CAN Bridge, który wygeneruje Ci sygnał wake-up wymagany przez CCC i zaemuluje CAS'a oraz JBE (jeśli chcesz pokodować na stole do wirtualnego auta)...

Chyba, że zdobędziesz moduł CAS z kluczykiem oraz JBE i odpowiednio to podłączysz...

Opublikowano
Potrzebować będziesz tzw. CAN Bridge, który wygeneruje Ci sygnał wake-up wymagany przez CCC i zaemuluje CAS'a oraz JBE (jeśli chcesz pokodować na stole do wirtualnego auta)...

Chyba, że zdobędziesz moduł CAS z kluczykiem oraz JBE i odpowiednio to podłączysz...

Dzięki za info, czyli do jednorazowego użytku nie ma co sobie głowy zawracać, bo to dość drogi sprzęt.

------------------

Pozdrawiam

Gumes