Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wystarczy poszukać na forum było już o tym nie raz, można jeszcze użyć wyszukiwarki google :!:
arti200. Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 czy 3 rodzaje to były samych prof, po lifcie oczywiście, jedne były "zwykłe" czyli z Aux, z AUX i USB, z AUX, USB i BT. Prof ma lepszą końcówkę mocy, wyświetla info w mp3, info z BC ... Buisness to największy knot i nie powinni nawet tego wkładać bo to żenada maksymalna.
Krzysztof
Opublikowano
Witam, do e90 były montowane dwa różne radia , jaka jest różnica między professional a business .

Kolego to jest podstawowa wiedz. Poszukaj trochę na forum zanim założysz kolejny temat o tym samym. :mad2:

Opublikowano
2 czy 3 rodzaje to były samych prof, po lifcie oczywiście, jedne były "zwykłe" czyli z Aux, z AUX i USB, z AUX, USB i BT. Prof ma lepszą końcówkę mocy, wyświetla info w mp3, info z BC ... Buisness to największy knot i nie powinni nawet tego wkładać bo to żenada maksymalna.

ja mam Buisness z aux , tragnicznie nie gra ale przydało by się coś lepszego :)

co to jest ta opcja BT ???

Opublikowano

stawiam że BT - bluetooth.

Ja mam u siebie dziwnie opisane bo:

- zestaw nagłośnienia Hi-fi

- radio z bluetooth

- radio wersja bissnes

Opublikowano
A ja zrobie offtopic jak większość w tym temacie i napisze. Ludzie jak nie chcecie pomóc to nie piszczcie że jest google, forum itp. Bo to w niczym nie pomaga a tylko powstają kolejne tematy z których nic nie wynika.

Sam osobiście nie raz szukałem różnych informacji i za cholerę nie idzie znaleść poprzez wyszukiwarkę forumową i nie mówcie mi że tak nie jest.

Jeżeli komus idzie to sprawniej to niech wrzuci linka a nie pisze że niech sobie poszuka na google... Bo tak jak mówie potem jest 14 tematów w których każdy odwoje do google (czyt. nie znajdziesz informacji).

Ludzie naprawde skopiowanie linka zajmuje tyle samo co napisanie że to już ponoc było...

ps. pisze to w odniesieniu do wielu tematów nie konkretnie tego, bo szczeżę powiedziawszy akurat informacji o różnicy w bissnes a profesional nie szukałem choć z chęcią bym przeczytał jeżeli ktoś konkretnie wie a tak to same złośliwości.

1. A ja zawsze piszę i będę pisał, żeby sobie poszukać, bo o takie rzeczy pytać :duh:

2. Miliony tych samych bezużytecznych tematów wynikają przede wszystkim z ich zakładania, bo gdyby nawet nikt nie odpisał, to dalej będzie to milionowy bezużyteczny wątek.

3. Google radzi sobie bez problemu ze znalezieniem odpowiedzi.

4. W regulaminie jest napisane, żeby najpierw poszukać.

viewtopic.php?f=92&t=112815

viewtopic.php?f=164&t=201864

viewtopic.php?f=70&t=151278

i wiele innych...

Opublikowano

jaki model professional szukać czy każdy professional jest dobry ?? czy po lifcie też pasuje do przed lifta 2005 r. ??

czy kostki z business pasują do professional ?? coś jeszcze trzeba zmieniać przy wymianie radia ??

Opublikowano
jaki model professional szukać czy każdy professional jest dobry ?? czy po lifcie też pasuje do przed lifta 2005 r. ??

czy kostki z business pasują do professional ?? coś jeszcze trzeba zmieniać przy wymianie radia ??

na wszystkie pytania jest jedna odp. "TAK"

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
wszystko pasuje kolego,te same kostki,cala operacja trwa 5 minut.Do tego (przynajmniej u mnie)trzeba bylo zakodowac(zrobi to kazdy ogarniety elektronik z laptopem) koszt 50-100 zl.pzdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak u Was ale u mnie bez kodowanie nie działało USB. AUX, BT, sterowanie z kiery śmigało tyle że mam auto LCI i radio też było z LCI, po zakodowaniu wszystko działa prawidłowo, no oczywiście musiałem kupić mikrofon z okablowaniem, kabel do USB i nowe gniazdo AUX/USB w podłokietnik...
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wyjmujesz panel klimy, odkrecasz 2 srubki od radia, potem kostke odpinasz i radio wyjete. Nie kazde radio ma wyjscie na usb, kabel kupilem ori w aso bme, tak samo jak gniazdo usb/aux. Radio mam z 2011r z wbudowanym modulem blutooth, usb...
Krzysztof
Opublikowano

ramka panelu od klimy jest wciskana ?? wystarczy pociągnąć lub podważyć ???

czyli pierwsze professional z roku 2005 nie mają usb , ile kosztował kabel w aso

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak klima jest na wcisk, są zatrzaski po bokach i u góry. Zacznij z jednego boku, ja mam zestaw do ściągania tapicerki więc się nie rysuje, możesz spróbować płaskim wkrętakiem. Tego czy masz wyjście na usb czy nie tego nie wiem. Powinno być dodatkowe gniazdo białego koloru, owalne. Kabel w ASO coś ok 100 zł.
Krzysztof
Opublikowano

Dolaczam sie do tematu, tutaj jest filmik gdzie gosciu zmienia radio na professional:

No i wszysko jest jak u mnie, oprocz: tam gdzie jest ikonka od zparowanego telefonu przez blutooth jest pokazywany bierzacy zasieg telefonu, u mnie jest tylko ikonka antenki ze telefon jest sparowany..... Jest to w nowszych radiach czy zalezy od modulu blutooth??? Czy to mozna zakodowac???. A i gosciu ma jakies opcje z wentylatorem .... Sa tam jakies ustawianki czasu, pewnie kiedy ma przewietrzyc kabine, szkoda ze nie wszedl w tamte opcje bo pewnie tez auto wietrzy sie kiedy jest gorąco....

Prosze o odpwiedz zwlaszcza nt. tego wskaznika zasiegu....

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam tak u siebie, mozna ustawić przewietrzanie na konkretną godzinę i godzinę o której ma wyłączyć. U mnie normalnie pokazuje zasięg telefonu, IP4S radio z 2011... Też robiłem retrofit na podstawie tematu tego gościa...
Krzysztof
Opublikowano

Też miałem navi business i sobie chwaliłem, moc wystarczająca. Teraz jest profi z usb, przez co komfort obsługi muzyki jest lepszy!

Opublikowano
Również zamontowałem radio professional w miejsce business, różnica jest moim zdaniem ogromna jeśli chodzi o jakość dźwięku. Ponadto dużo lepsza jest funkcjonalność samego radia, a jeśli ma wbudowane USB i Bluetooth to do poprzednika jest przepaść.
Opublikowano
Również zamontowałem radio professional w miejsce business, różnica jest moim zdaniem ogromna jeśli chodzi o jakość dźwięku. Ponadto dużo lepsza jest funkcjonalność samego radia, a jeśli ma wbudowane USB i Bluetooth to do poprzednika jest przepaść.

Ma blutooth tzn do tego nie ma jakiegos modulu???? Nowsze radia maja wbudowane bt...????

Ja mam blurtooth u siebie, jedynie nie pokazuje mi zasiegu na radiu.... Jak to jest????