Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-320-klima-szyberd-stan-salonowy-C29948361.html

Numer podwozia WBAAM11090JM43428

Kod typu AM11

Typ 320I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/GRAU (E3TT)

Data prod. 1999-08-02

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

P628A KOMMUNIKATIONSPAKET Pakiet komunikacji

S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Co o tym myślicie?

Dzwoniłem o nią i powiedziano mi że malowany był jedynie tylni zderzak, nigdzie nie ma rdzy, technicznie super i jedyne co trzeba przy niej zrobić to wymienić dwie tuleje metalowo-gumowe w obu wahaczach przednich, gość mówi że z robocizną kosztowałoby to 300zł i że tyle jest skłonny spuścić z ceny a przebieg jest udowodniony przeglądami niemieckimi a jeżeli ktoś by nie wierzył można jechać sprawdzać gdzie tylko się chce po pokryciu kosztów.

Jak myślicie, warto?

Opublikowano

W e46 nie wymienia się tulei w wahaczach tylko całe wahacze. i to nie kosztuje 300zł

Chyba że ma na myśli "motylki"

BTW co to za system "CBC"????

Opublikowano
W e46 nie wymienia się tulei w wahaczach tylko całe wahacze. i to nie kosztuje 300zł

Chyba że ma na myśli "motylki"

BTW co to za system "CBC"????

Atu kolega się myli .

tuleje są na koncu wahacza przykręcane do nadwozia,ale jak znam życie to do wymiany będą też wahacze :D

Opublikowano
Robiłem instrukcję wymiany tulei wahaczy przednich w e46 i głupio byłoby, gdyby się okazało, że napisałem DIY o czymś, czego nie ma :8)
Opublikowano

Racja racja pomyliłem się

Myślałem o sworzniach wahaczy - a napisałem co innego.

Sorry:)

Opublikowano

Ale tylne prawe drzwi to nie są stonowane jak reszta prawego boku. Nie mówię że były malowane ale raczej nie pochodzą od tego auta.

Zauważyłem to bez zakładania okularów, więc musi coś w tym być.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Chyba się przejadę ją obejrzeć, a sprawdzą mi na diagnostyce czy do wymiany są tylko to tuleje czy jednak całe wahacze?
Opublikowano

Auto wygląda bardzo ładnie jak na e46 za tak niską kasę.

Zawieszenie te auto ma pewnie w oryginale. Wiec po roku-dwóch w Polsce i tak 90% będzie do wymiany. Inaczej się raczej nie da. Wiem to po swojej e46, która też pochodziła z Niemiec i miała podobny przebieg.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Byłem ją obejrzeć, zadbane czyste bmw, na diagnostyce wykazano tylko tuleje wahaczy przednich, ogólnie stan rzeczywiście bardzo dobry, według mnie bezwypadkowa. Takie są plusy.

Minusy? Nie przekonała mnie... jazdą, w sumie nie jeździ wyraźnie lepiej niż moje e36, jedynie jest bardziej komfortowa i ma trochę więcej miejsca w środku, poza tym nie zauważyłem większych różnic, poza tym że silnik jest przyjemniejszy (R6).

Myślałem że między e36 a e46 jest różnica w stronę nowoczesności, a czuje to tak jakby zmienili tylko jej wygląd a reszta (mechanika) została ta sama.

Chyba zacznę szukać e36 323i lub (jeśli się uda) 328i... mam nadzieję że w tych pieniądzach się uda ;)

Jeżeli ktoś szuka e46 to można tą polecić, ja jednak nie chce.

Nie mniej dziękuję za rady :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sworznie meyle się wymienia.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

sworznie meyle się wymienia.

No to wyszło, że na e46 sie nie znam - może dlatego, że nie miałem:)

Kiedyś wymieniałem koleżance wahacze w e46 bo miała wybite sworznie, sprawdzałem oryginał i zamienniki i nic nie występowało - ale może nie chciało mi się dokładnie szukać:) W sumie łatwiej wahacz wymienić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale sworznie taniej.

sam nie mam meyle bo mi tylko tuleje poleciały , ale jakbym wymieniał to właśnie na nie.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
ale sworznie taniej.

sam nie mam meyle bo mi tylko tuleje poleciały , ale jakbym wymieniał to właśnie na nie.

po wymianie na meyle hd zawieszenie głośniej pracuje - z perspektywy czasu wolałbym jednak oryginały droższe w zakupie i mniej wytrzymałe

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Byłem ją obejrzeć, zadbane czyste bmw, na diagnostyce wykazano tylko tuleje wahaczy przednich, ogólnie stan rzeczywiście bardzo dobry, według mnie bezwypadkowa. Takie są plusy.

Minusy? Nie przekonała mnie... jazdą, w sumie nie jeździ wyraźnie lepiej niż moje e36, jedynie jest bardziej komfortowa i ma trochę więcej miejsca w środku, poza tym nie zauważyłem większych różnic, poza tym że silnik jest przyjemniejszy (R6).

Myślałem że między e36 a e46 jest różnica w stronę nowoczesności, a czuje to tak jakby zmienili tylko jej wygląd a reszta (mechanika) została ta sama.

Chyba zacznę szukać e36 323i lub (jeśli się uda) 328i... mam nadzieję że w tych pieniądzach się uda ;)

Jeżeli ktoś szuka e46 to można tą polecić, ja jednak nie chce.

Nie mniej dziękuję za rady :)

320i słabo jedzie, to fakt.... mechanicznie e46 wcale nie jest lepsze czy nowoczesniejsze od e36.... nie licząc nowszych diesli i paru bajerów

tez bym szukał e36 323i lub najlepiej 328i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chyba zacznę szukać e36 323i lub (jeśli się uda) 328i... mam nadzieję że w tych pieniądzach się uda

No między e36 i e46 jest duża różnica jeśli chodzi o wnętrze i linie nadwozia, mechanicznie tez trochę się znajdzie ale już mniej. Nie robi się po prostu rewolucji w sprawdzonych rozwiązaniach technicznych (silniki, zawieszenia itd).

Co do szukania starszego auta w mocniejszym silniku, jest to jakieś wyjście. Ale nie ma raczej szans znaleźć mocnej e36 w tak rozsądnym stanie jak ta e46.

Opublikowano
Bywają nieraz na prawdę bardzo ładne zadbane e36 328i. Ale w wypadku coupe kosztują po 15 tys zł i wiecej, sedany i kombi nieraz tez podchodzą pod 15 tys zł. Wszystko jest kwestią budżetu.