Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze stukami(strzałami,uderzeniami,prztyknięciami ;-]) co się dzieje, jak ruszam z dużym impetem z napędu (podwozia) słychać właśnie takie dzwięki . Wydają się nasilone przy ostrym ruszaniu w lewo, co ciekawe z pozycji pasażera są już znacznie słabiej słyszalne. Mechanik sprawdzał elementy zawieszenia połowę wymienił ale nic to nie dało. Nie dzieje się to przy wyższych biegach ale zdecydowanie się pogarsza (na początku jedno uderzenie przy skręcie w lewo potem dwa trzy , nagle zaczeło się pojawiać przy starcie na wprost a teraz jak dobrze szarpnę to po redukcji na 2-3 też się potrafi pojawić). W piątek oddaję do mechanika ale nie chcę żeby po omacku robił skrzynię, skrzynkę rozdzielcza, dyfer itd. bo zbankrutuję. Może ktoś miał styczność z takim problemem, chcę zrobić program ale boję się że rozleci się to w chorele ! Proszę o szybką pomoc ! A tak z trochę innej beki czy to duży problem w e90 xd zmiana na rwd ? Proszę adminów o nie zamykanie tematu bo 5 lat temu był podobny poruszany w dziale e46 itp.
Opublikowano

Ja nie rozumiem jednej rzeczy ... Albo ty jestes mechanikem, albo twoj mechanik :) .

Jak wymienia ci "bebechy" w ciemno to znaczy, ze g****o sie zna na robocie. Co innego jak wymienia ,aby sprawdzic czy dana rzecz jest

przyczyna problemow, a nastepnie po diagnozie wklada z powrotem oryginalna czesc - jesli nie ona powodowala problemy.

Zostaw mechanikowi auto, powiedz co Cie boli i niech on kombinuje. Jak wymieni nie to co trzeba i skasuje za to, to wracasz do niego z morda i niech oddaje kase

bo to co zrobil to tak samo jakby nic nie zrobil :norty: .

Zmien mechnika czlowieku bo ten Cie chyba robi w jajko, jedz gdzies gdzie nie jest moze najtaniej , ale za to ktos sie zna na robicie :cool2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Ja nie rozumiem jednej rzeczy ... Albo ty jestes mechanikem, albo twoj mechanik :) .

Jak wymienia ci "bebechy" w ciemno to znaczy, ze g****o sie zna na robocie. Co innego jak wymienia ,aby sprawdzic czy dana rzecz jest

przyczyna problemow, a nastepnie po diagnozie wklada z powrotem oryginalna czesc - jesli nie ona powodowala problemy.

Zostaw mechanikowi auto, powiedz co Cie boli i niech on kombinuje. Jak wymieni nie to co trzeba i skasuje za to, to wracasz do niego z morda i niech oddaje kase

Zmien mechnika czlowieku bo ten Cie chyba robi w jajko, jedz gdzies gdzie nie jest moze najtaniej , ale za to ktos sie zna na robicie :cool2:

Ten nie wziął ode mnie ani grosza a graty nowe zostawił więc nie robi mnie w jajko nie naprawił nie skasowal a w piątek jedzie do innego mechanika ktory specjalizuje się w napędach ale wolę się sam zorientować co i jak. A tak wogóle to tnie mechanik robił już rzeczy za 50zł przy których serwis bmw się poddał i chciał wymienić np.całe urządzenie ;-)

Opublikowano

Ten nie wziął ode mnie ani grosza a graty nowe zostawił więc nie robi mnie w jajko nie naprawił nie skasowal a w piątek jedzie do innego mechanika ktory specjalizuje się w napędach ale wolę się sam zorientować co i jak. A tak wogóle to tnie mechanik robił już rzeczy za 50zł przy których serwis bmw się poddał i chciał wymienić np.całe urządzenie ;-)

Ah ok ! :lol: Sorry za moj ton wypowiedzi, ale tak zrozumialem z tego co napisales :cool2: .

Jednak droga jak najbardziej sluszna, jak jeden nie daje rady mozna podpytac u innego. :cool2:

Powodzenia ! Daj znac jak znajdzisz przyczyne :cool2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Olej wymieniałem w skrzyni, w skrzynce chyba nie ale to raczej przyczyną nie jest . Po rozczytaniu się w pomocach kolegów stawiam na tą zębatkę ! Zobaczymy ;-]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Częstą przyczyną uszkodzenia skrzynki rozdzielczej jest nie wymienianie w niej oleju.

U mechanika widziałem skrzynkę ,która się zatarła i rozpadła. Przyczyną było nie wymianie oleju.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg