Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich.Ostatnio wymienilem paski klinowe oraz jedną rolke napinającą i jedną prowadzącą.Wszystko bylo ok dopóki na drugi dzień nie odpalilem auta.Auto na zimnym silniku jesli sie doda gazu na luzie albo na wstecznym oddaje dziwny odglos (jakby taki gwizd i lekki pisk).Jak auto sie zagrzeje to jest wszystko ok...Dodam,że po wymianie pasków umyli mi też silnik i nie wiem skąd bierze się ten dziwny przedmuch po dodaniu gazu...Podczas jazdy miedzy 60-80 km/h slychać taki delikatny gwizd...Nie wiem czy to przy myciu silnika cos tam sie stalo czy to cos nie tak z tymi paskami...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy pasek? Dobrze by było jakbyś nagrał ten dźwięk.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
dokładnie nagraj dźwięk, a pasek tylko ori. Miałem przy zapalaniu taki pisk, myślałem że to napinacz lub koło pasowe. Kupiłem pasek Ori u dielera BMW i piski ustały.
Opublikowano
Już się w miarę wyjasniło...Albo pasek jest minimalnie za duży albo rolka napinająca jest do wymiany....dziwnie bo na starym pasku nic sie takiego nie działo.Pasek dobieralem za pomocą nr vin-u i nawet wg katalogu bmw store mial takie same oznaczenia jak ten który kupiłem...Na zimnym silniku jak doda sie gazu to widac jak pasem dostaje drgań i widac jak nie jest na maxa napręzony...i wtedy pojawia sie taki dziwny odgłos grzechotu-gwizdu...