Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka... zauwazylem ze najprawdopodbniej mam klime do nabicia bo chlodzi ale zeby czuc schlodzenie to trzeba dac nawiewy az za polowe zeby wialo, do tego zauwazylem ze nie zostaje plama wody pod autem, a jak pomacalem przewody od klimy ktore sa na przednim pasie i ida do chlodnicy klimy to sa cieple...

I teraz moje pytanie czy przed nabiciem warto wymienic skraplacz osuszacz klimy? Chodzi mi o to cos w kształcie puszki od browarka ?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano

Panowie dodatkowo dzis zauwazylem jeszcze 2 sprawy.

1.) jak wylacze klime i zgasze auto to slychac jakby siorbanie.

2.) Jak auto jezdzilo na klime i po 5 min odpale nie wlaczajac klimy to przez chwile z nawiewow poleci jakby dymek czy para ...

Opublikowano
po wyłączeniu silnika zza radia u mnie też słychac takie ciche bulgotanie/srobanie przez kilka sek inni pisali ze tez tak maja
Opublikowano

To normalne, przez 15min wentylator w panelu klimatronika wciaga i analizuje temp w srodku auta

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
A kto mi powie dlaczego woda nie zostaje pod autem i jak macam rurki od klimy pod maska to sa cieple a nie zimne ?
Opublikowano

jak masz oslone skrzyni to nie zobaczysz wody pod autem, scieka po skrzyni biegów (paruje) i o ile coś juz kapnie ze skrzyni na osłone to tez wyparuje, chyba ze ostro skręcisz i woda wyleje sie z oslony

rurki powinny byc zimne, jak dobrze pamiętam, jedna bardzo zimna a powrotna cieplejsza

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Osłone mam... czyli juz wiem dlaczego brak wody pod autem...

Ale skoro rurki powinny byc zimne to dlaczego są ciepłe :?: ... te aluminiowe co wchodzą do chlodnicy i te co wchodzą do osuczacza tego pod lampa w nadolu, reszty rurek nie wymacałem ....

Opublikowano

Panowie to ktos mi powie o co chodzi z cieplymi rurkami ?

Do tego jeszcze jedno pyt/ jak na zgaszonym silniku pokrece sprzegielkiem/kolkiem od kompresora to kreci sie gladko i co jaki czas jaby sie przytnie... czy tak powinno byc ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A Panowie powiedzcie mi jeszcze dlaczego po nabiciu klimy klima nadal chlodzi srednio i do tego pojawil sie dziwny dzwiek tego typy ze jak dojezdzam do swital i wciskam sprzeglo to slychac takie buczenie tak jak by wentylator krecil na 2 biegu ale to nie wentylator, cos poprostu buczy jak wcisne sprzeglo przy hamowaniu itp ale tylko na klimie.

Klime jak nabijalem to sciagnal 150g starego czynnika itp. i zaplikowal 640g nowego czynnika i chyba 10g oleju itp ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niechce zakladac nowego tematu wiec sie podepne klimatronik super dziala jak dam na 16 a jak dam np 17 to juz letnie powietrze leci. :?:
Opublikowano
sprawdzcie jaka temperature wam pokazuje czujnik zewnetrzny od temperatury, moze jest skopany i pokazuje np 5 stopni to klima tak nie chlodzi jak powinna (wiem z autopsji)