Skocz do zawartości

Mechanizm szyby bmw e39 2002r sedan

arturo e39

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Cześć panowie mam takie pytanie do was ,otóż muszę wymienić mechanizm podnoszenia szyb w mojej e39 polifcie i czy będzie on pasować od przedlifta ?

I drugie pytanie ,przy okazji wymiany tych mechanizmów chcę zmienić zamek drzwi lewych tylnych i czy także nie ma różnicy w tych elementach ?

• Zasłużeni forumowicze

Podnośniki szyb na pewno czymś się różniły, bo te przediftowe (zwłaszcza prawy tył) bardzo często się psuły, po lifcie tego problemu już nie było, więc coś tam musieli pozmieniać.

A czy są zamienne to już nie wiem.

Poliftowe sa inne i nie pasują, ale jak ktoś troche sie zna na majsterkowaniu to przerobić idzie i też będzie działać. Ja zakładałem już taki mechanizm, górne mocowanie wszystko pasuje, dół trzeba trochę zmodyfikować bo trochę mocowanie nie pasuje

• Zasłużeni forumowicze
Poliftowe sa inne i nie pasują, ale jak ktoś troche sie zna na majsterkowaniu to przerobić idzie i też będzie działać. Ja zakładałem już taki mechanizm, górne mocowanie wszystko pasuje, dół trzeba trochę zmodyfikować bo trochę mocowanie nie pasuje

oglądałem właśnie te mechanizmy na allegro i w opisie zawsze pisze ,że "pasuje do wszystkich modeli e39 od 1996-2003r" Więc jak to jest wreszcie ?

• Zasłużeni forumowicze

Na allegro dużo różnych rzeczy piszą, przeglądałem sporo części, i takie które są ewidentnie np do e39, to opisują że do e38 i e46, wprowadzając przy tym w błąd.

Posiłkuj się realoem, będziesz mniej więcej wiedział po numerach czy jest to samo, czy coś się zmieniło po lifcie.

Dlatego piszą tak bo jest prosta zasada u nich: Ważne żeby sprzedać jak najszybciej i jak najwięcej. Oczywiście zdarzają się wyjątki.