Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,na kompie pokazuje uszkodzony czujnik sprzęgła, za co on odpowiada? wymienić go czy dać sobie spokój,oraz jakiś czujnik przy chlodnicy. chodzi o czujnik poziomu płynu, czy temparatury? czy jest może jakis inny? na zegarach temperatura jest odpowiednia.
Opublikowano
A czy INPA w logach cyfrowych po wciśnięciu sprzęgła załącza się dioda informująca o tym?? Jeśli nie tzn, że coś nawala w module czujnika pedału sprzęgła i jedyną opcją jest jego wymiana. Albo po prostu nie jest podpięty lub przewody rozerwane. To jest nr 24: http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AN35&mospid=47639&btnr=21_0094&hg=21&fg=10
Opublikowano
mapy inpa diody? dla mnie to czarna magia... na kompa do mechanika pomykam. wracając do tematu o tych czujnikach to wyświetlają mi się te dwa błędy o których pisałem,jutro zdejme osłone nad pedałami i zerkne czy wogule ten czujnik tam jest...,a co do tego od chłodnicy to który może byc uwalony? to moje pierwsze bmw,poza tymi błędami czujników i sond za katami furka śmiga aż miło
Opublikowano
Z tymi od chłodzenia może być trudno, bo nie znamy konkretnego opisu. Może być czujnik poziomu wody, czujnik tem wody w chłodnicy, moduł wentylatora chłodnicy. Jakbyś miał INPE to byś mógł szybko sprawdzić czy jest sygnał, a tak to musisz pruć osłony.
Opublikowano
u mnie czujnik poziomu płynu nie w chłodnicy tylko pod zbiornikiem wyrównawczym ,może ten modół wentylatora klimy, w sumie to klima mi nie chodzi... nie zagłębiałem się w tym temacie bo nie lubie klimy,u mnie jest on na wierchu podjade gdzieś na shrot to podmienie może błąd zniknie