Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak wymienilem hamulce:

przód tarcze ATE i kocki textar

tył tarcze zimmermann klocki trw

i mam maly problem. po przejechaniu 400 km przy wolnej jezdzie, np na parkingu i hamowaniu do 0 lekko popiskuja (textary chyba nie powinny) ale to moze sie dotrze

bardziej mnie martwi że zaczelo mi lekko stukac przy hamowaniu.

tzn. jak wjade w dziure albo dojdzie do lekkiego wstrzasu auta, to przy hamowaniu w jednym kole dochodzi do głuchego pukniecia (pojedynczego) i pozniej juz to nie ma miejsca i jest cisza. chyba ze znowu pojade po nierownosciach to sie powtarza (jest to jednokrotne pukniecie). Może ktoś si z tym spotkał?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Może słabo dokręciłeś któryś zacisk albo nie założyłeś sprężynki :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Wiec tak co do pukania prawdopodbnie zbieg okolicznosci bo dokrecilismy koncowke drazka (akies pol cm) i juz nic nie stuka ale pisk w przednich kolach dalej jest i to spory. A sa to wkoncu textary nie wiem reklamowac ?
Opublikowano
Wiec tak co do pukania prawdopodbnie zbieg okolicznosci bo dokrecilismy koncowke drazka (akies pol cm) i juz nic nie stuka
Pół centymetra luzu na końcówce drążka kierowniczego ?!?! Rozumiem, że dokręcaliście na sworzniu a nie zmienialiście długości? drążka?
ale pisk w przednich kolach dalej jest i to spory. A sa to wkoncu textary nie wiem reklamowac ?
Moje EBC Red Stuff też piszczą przy parkingowych prędkościach. W aucie nie słychać, ale jak opuści się szybę to już tak.
Opublikowano

Szczerze nie wiem , byłem u mechanika który robił mi hamulce, powiedzial ze tyle dokrecil i faktycznie nie stuka wiec sie nie zaglebialem.

co do hamulcow to wlasnie mam identycznie zamknieta szyba nie ma problemu otworze jest pisk, po prostu wszedzie czytalem ze textary nie maja prawa piszczec datego sie zdziwilem :)