Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie ,jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość , mianowicie jak w temacie ,jestem bardzo rozczarowany po obniżeniu mojej bmw. posiadam e39 520i 97r. chodzi mi ze jak ją kupiłem stała na oryginalnym zawieszeniu i miała założone 17" alu. trochę mnie drażniło to ze stoi za wysoko ,postanowiłem kupić nowe sprężyny obniżające firmy mts Technik 40/30 .kupiłem jeszcze felgi 18 " opony 225/40 .wstawiłem auto do mechaniora żeby założył mi te sprężyny , ale gdy zobaczyłem auto już obniżone to zacząłem drapać się po głowie czy aby napewno je założył . Bunia stała prawie tak samo jak przed obniżeniem tzn. zeszła raptem 2 cm w dół . widziałem wiele aut w tym bmw które były obniżane na samych sprężynach i stały o wiele niżej , co może być nie tak ?? z tego co zauważyłem mechanik zakładając sprężyny na amorki nie używał ściskaczy , odkręcił tylko tą górną srubę zdjął ten kielich z amorka "no chyba tak to się nazywa " założył nową sprężyne i spowrotem ten kielich i skręcił wszystko do kupy . Proszę o jakieś rady ,sugestie co mógłbym z tym zrobić . dziękuję i pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
wheeljack, z tego co podał to sprężyny, przynajmniej teoretycznie powinny pasować. Trzeba poczekać jeszcze pare dni,może się polepszy.

a co mts robi takie same springi dla wszystkich silnikow? Bo nie widze tu info ani o nr katalogowym ani o przeznaczeniu kupionych springow wiec skad masz pewnosc ze teoretycznie TE sprezyny akurat od 2.0 sa? moze przez pomylke dali mu od 3.5 ?

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba powinieneś wymienić przy okazji amortyzatory, bo oryginalne na obiżonym zawieszeniu nieźle po dupie dostaną i tak czy inaczej niedługo do wymiany będą. Na twoim miejscu wrzuciłbym zawieszenie oryginalne m-technika, albo teraz to chociażamory do kompletu.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

40mm w teorii jest jeszcze norma dla amorkow ale w praktyce roznie bywa.

Dodam jeszcze, ze mi po wymianie sprezyn auto siadlo nalezycie dopiero po ok 3 miesiacach jak sie ulozyly.