Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 196 wzrostu i przymierzam sie do kupna z3. Jezdzilem z kolega ktory tez ma tyle wzrostu jego mx5 1 generacja i powiem wam ze bylo znosnie chodz ale nie czulem sie konfortowo. Jak to jest z3 czy osoba z moim wzrostem moze w ogole wejsc do tego samochodu? Czy jest szansa regulacji foteli dla mutantów jak ja?

Z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam

Opublikowano

Ja przy wzroście 188 cm przy złożonych dachu dotykam podsufitki, na szczęście jest miękka i można ją swobodnie wybrzuszać czachą :) Nie mniej jednak komfort z tym związany nie powala na kolana.

Bez dachu nie ma problemu :)

Opublikowano
W wersji przed liftem nie ma podsufitki. U siebie majac 188cm siedze b.komfotowo (na głową jakies ok. 5cm luzu albo troche wiecej). W poliftowej z podsufitka dotykałem włosami podsufitki - denerwujace uczucie :mad2: . No ale Ty masz 196cm to wogole mam watpliwosci czy z3 to auto dla Ciebie :oops: , nawet bez podsufitki. Obejrzyj jakaś z okolicy i się przymierz- bedzie najprościej.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

A jeśli chodzi o wariant coupe to sprawdzone do 192 cm i jest OK, powiedziałbym, że na styk.

Oczywiście zależy też gdzie kto ma "punkt zgięcia" :D i czy lubi oparcie nisko czy bliżej pionu

Opublikowano
ja mam 195 i przy złożonym dachu mieszczę się na styk, jedynie trochę haczę włosami o podsufitkę (gdybym jej nie miał pewnie nie byłoby tego problemu). Większość czasu jeżdżę top down więc wtedy w ogóle nie ma problemu :mrgreen:
Opublikowano
A jeśli chodzi o wariant coupe to sprawdzone do 192 cm i jest OK, powiedziałbym, że na styk.

Oczywiście zależy też gdzie kto ma "punkt zgięcia" :D i czy lubi oparcie nisko czy bliżej pionu

Problem w tym, że jak ktoś jest wysoki to z dużym prawdopodobieństwem ma dość długie nogi, więc jest mocno odsunięty do tyłu, przez co nie ma miejsca żeby oparcie położyć i siedzi się dość pionowo.

Opublikowano

Problem w tym, że jak ktoś jest wysoki to z dużym prawdopodobieństwem ma dość długie nogi, więc jest mocno odsunięty do tyłu, przez co nie ma miejsca żeby oparcie położyć i siedzi się dość pionowo.

No i nie wiem jak w coupe, ale w roadsterze fotela nie da się zbyt mocno "położyć", niezależnie od tego czy jest za nim miejsce czy nie. Ma po prostu dość mocno ograniczony zakres regulacji oparcia.