Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegów.

Nie wiem jak to do końca nazwać więc nazwałem to nakładką bądź jest to obudowa która znajduje się wokół lewarka zmiany biegów(na niej znajdują się też podnośniki do szyb).

Moje pytanie: czy jest to w ogóle część wymienna?

Moje auto ma 13 lat,a ten element z racji wieku jest już troszkę nadszarpnięty zębem czasu,dlatego zastanawiam się nad wymianą tego elementu.

Gdzie coś takiego znaleźć,jak sprawnie wymienić i jak wygląda to cenowo?

Pozdrawiam i dzięki za ewentualne odpowiedzi:)

Opublikowano

5 min. zajmuje by to wymienic.

Zciagnij galke zmiany biegow i mieszek. Pod nim znajduja sie dwa wkrety-odkrec je i wyjmij panel.

Gdzie kupic? ASO,ebay,allegro,zlom...zrodel jest wiele :wink:

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano

Skoro kiepsko to u Ciebie wygląda to podejrzewam że masz najprostrze plastikowe listwy na których powstają rysy od paznokci itp. Można pokusić się o wymianę kompletu listew (komplet ok 500zł można znaleść np na allego) i odmienić/odświeżyć wnętrze auta. Przy zakupie musisz zwrócić uwagę czy jest to element na 4x elektryczne szyby czy na 2x. Polecam listwy drewniane lub z aluminium - są znacznie trwalsze od tych plastikowych powlekanych :cool2: Wymiana nie powinna sprawić większych kłopotów.

Powodzenia

Opublikowano
Ja polecam oklejenie folią 3m :mrgreen:

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gałki nie zdejmuj, bo nie trzeba a jeszcze oko sobie wybijesz :mrgreen: szarpnij za mieszek przy tej nakładce, podciągnij go do góry i odkręcaj nakładkę :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

lapiesz mieszek biegów z lewej strony i odciągasz na prawo. Potem masz 2 srubki i już ten plastik jest twój. Guziki od szyb są na wcisk, trzeba odchylić takie nózki i wyskakują.

Nic nie kupuj, 500zł to chyba ludzi pogieło :) weź swoje, oklej, polakieruj czy cokolwiek tam chcesz zrobić :D od razu zrób to ze wszystkimi listwami (cała reszta jest montowana na wcisk).

szukam
Opublikowano

dziękuję za odezw:)

Na razie wymienię tylko tą nakładkę bo jest ona nieco sfatygowana,natomiast same listwy są w dobrej kondycji,więc może na chwile obecną się wstrzymam z wymianą całości.Problem w tym,że z tego co widze najlepiej rzeczywiści kupic od razu cały komplet bo samą nakładkę bez listew ciężko dostać.Poszukam jeszcze na allegro a jak nie zapytam w aso-ciekawe ile za taką nakładkę tam zaśpiewają :)