Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ma - zobacz na youtube filmik z procesu produkcji e90. Jest tam taki moment kiedy cala karoseria jest zanurzana w kadzi - myslalem ze to podklad ale lakiernik mnie oswiecil ze chodzi o ocynkowanie blachy
Opublikowano
wydaje mi się, że auta zabezpiecza się w procesie fosforyzowania, surowa blacha robi się taka zielonkawa

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 1 rok później...
Opublikowano
Odgrzewam temat. Czy jeśli e90 ma całą ocynkowaną karoserię to można bez obaw domowym sposobem robić zaprawki polegające na zamalowaniu odprysków lakieru na karoserii (po kamykach) bez obaw o późniejsze korodowanie?
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.
Opublikowano
e90 ma bardzo kiepskie blachy w porowaniu do poprzedniego modelu. elementy metalowe ulegają gwałtownemu utlenieniu juz po roku od produkcji. jak masz jakis odprysk sczzegolnie w miejscach gdzie jest wiecej wilgoci, to radze dobrze to zakonserwowac przed malowaniem.
Opublikowano
U mnie widać coś czarnego pod odpryskiem, nie wiem czy to podkład? Goła blacha? Ocynk powinien byc chyba srebrny. Czym to zabezpieczyć? nie chciałbym aby na masce za 2 lata mi coś rudego wyłaziło, a nie będę przecież malować całej maski z powodu kilku odprysków.
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.
Opublikowano

Z tego co gdziesz czytalem to BMW nie ma ocynku tylko uzywa jakiejs swojej technologi antykorozyjnej...

Ja swoje odpryski zawsze robie domowym sposobem bo niestety nie ma mozliwosci by sie nie pojawialy... jak bedziesz mial juz bardzo ich duzo zawsze mozesz polakierowac dany element - pytanie tylko po co ?? :mrgreen: