Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam od jakiegoś czasu zauważyłem ze skacze mi xenon, dzisiaj sie temu przyjrzałem i sie okazuje ze lampa jest luźna, znaczy ze jak ja docisnę mocniej od frontu to dol jak by dochodziła.

od góry śruby sa wszystkie ok.

moje pytanie brzmi: jak jest mocowana lampa ile śrub? sa jakieś wsuwki jeszcze oprócz śrub ?. muszę zdejmować zderzak by dokręcić dolne śruby czy wystarczy nadkole?

pozdrawiam, Arek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
żeby zdemontować lampę trzeba zdjąć zderzak bo sa tam śruby, ale nie wiem dokładnie gdzie.
Opublikowano

Lampa jest mocowana do plastikowego okularu/ramki. Moze byc luzna albo na mocowaniu do ramki albo ramka na mocowaniu do karoseri. Tak czy siak bez sciagania zderzaka sie nie obejdzie jesli chcesz sprawdzic wszystkie opcje.

Pozatym lampa zawsze bedzie troche chodzic po nacisnieciu. Nie jest zupelnie sztywna kilka mm moze sie ruszyc. Jesli po dokreceniu wszystkiego dalej bedzie chodzic to mozliwe ze zerwalo sie zawieszenie lampy w srodki. Sprawdz czy lampa noe swieci za nisko. Jesli tak to peklo zawieszenie w srodku lampy.

Opublikowano

nie no z tego co zauwazylem lampa chodzi luzno,, tak ze jak samochod jest na luzie to lekko lata gora dol.

jak ja docisne do dolu to lampa swieci troszke nizej i juz nie drga( tak jak by ten dolny zaczep byl nie skrecony tudziez urwany).

powie mi ktos jeszcze jak zdjac zderzak?

Opublikowano

od spodu masz sporo śrub mocujących i spinających płytę podpodłogową , w nadkolach na krawędziach ... i to chyba wszystko ... generalnie operacja prosta i bez filozofii. Tylko licz śrubki bo jest ich sporo i mozesz potem zapomnieć o którejś ...

Poszukaj w temacie wymiany czujnika temparatury jesli dobrze pamietam tam jest to opisane dokładniej ... ja też przy tym to ćwiczyłem :) Sam zderzak zdejmiesz i założysz w godzinkę max 90 min samodzielnie ... Najwiekszy problem jak dla mnie stanowiły spryskiwacze i zaślepki ... ale to jest do przejścia ... wszystko z głową i dasz rade

http://www.azeroplus.pl

Jakby Bóg preferował przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach...

http://images38.fotosik.pl/1891/729270affbdc14bem.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/52708/icon1.png

"Inwestycje WIELKIEGO formatu"

Sprzedam moje E91 320d ... info pod telefonem 662 079 26pięć

http://otomoto.pl/bmw-320-200-zdjec-perelka-C33615250.html

Opublikowano

no i nie wiem co jest..

zdjalem zderzak i lampy odkrecilem i od nowa skrecilem, z tego co zdarzylem zauwazyc to lampe mozna od gory reka naciskac i sie troche ugina do dolu. ale wszystko jest skrecone dobrze.. rusza sie nie sama lampa a ten stelarz plastikowy pod lampa z lampa.

patrzylem tez soczewke.. znaczy ruszalem za zarnik od ksenona i nie ma jakis wiekszych luzow.

wiec nie wiem w czym jest problem.

mialem jeszcze jedna chipoteze - poniewaz ja nie posiadam uszczelki nad lampami(ta co jest mieszy lampa a klapa-maska.)

moze ona dociska reflektory do dolu by nie byly luzno?

Opublikowano
Ja mam tak od początku jaj jezdze i już sie przyzwyczaiłem. Rozkrecalem zderzak 5 razy i nic, więc dałem sobie spokuj.
Opublikowano
Mam to samo - mocno trzęsie się zenon po stronie kierowcy, lekko po stronie pasażera - na biegu jałowym. Zgłosiłem na gwarancji i dzisiaj dostałem odpowiedz, ze serwis zamówił dodatkowe klamry (na obie strony) do trzymania lampy które fabryka wypuściła do takich przypadków. Dam znać kiedy zrobią.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.