Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis uzylem funkcji start/stop, (zwykle z tego nie korzystam jezdzac po warszawie), raz silnik zachowal sie normalnie, na innych swiatlach, odpalil sie motor, obroty pozostaly w zerowym polozeniu, dzwiek silnika sugerowla ze ma mniej wiecej obroty 1200, ale silnik rowno nie pracowal, telepalo jak w diesle'u. Auto nie mialo w ogole mocy.

Awaryjne i jakos zjechalem ze skrzyzowania, osiagnalem predkosc ja wiem okolo 15 km/h. Zjechalem na pobocze. Zgasilem motor, po ponownym rozruchu wszystko bylo w porzadku.

Po pracy zczytam bledy jesli w ogole cos sie zalogowalo.

Wrzucam watek ktory bede tu rozwijal, na wypadek gdyby ktos mial cos podobnego.

Opublikowano

Kupa.

Komputer nie zalogowal żadnego błędu. Cuda na drutach. Zapewniam że nie była to chwilowa dysfunkcja obrotomierza.

Opublikowano
problem sie powtorzyl czy spokoj? moze to byl jakis chwilowy, losowy problem z elektronika ukladu Start/Stop i np odpalil tylko na jednym cylindrze albo cos w tym stylu (zgaduje). Jak sie problem nie powtarza to chyba nie ma co martwic sie na zapas.
Opublikowano

Nie powtórzył się.

Zakładając temat myślałem że uda się namierzyć przyczynę i błędy. Chciałem pozostawić ślad dla kogoś komu może się zdarzyć podobnie.

Aha gdyby chodził na jednym cylindrze pewnie błąd by zapisał. Ale myślę że auto nie wiedziało ze ma włączony motor. :)