Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Posiadam pewien problem z moją e46 318i.

Gdy dojeżdżam do świateł i wrzucam na luz to obroty drastycznie spadają na 0,5 i z ledwościa wznoszą się na 1 i znów opadają ,po dodaniu gazu w miarę się to normuje. Samochód często gaśnie po odpaleniu kiedy silnik jeszcze jest zimny , czasami nawet po przejechaniu jakiegoś krótkiego odcinka.

Wszcześniej wszystko było ok , nie dawno założyłem gaz , ale byłem u gazownika i jest wszystko ok , poza tym na benzynie dzieje się tak samo.

Po podniesieniu maski silnik wydaje dziwny tyrkotający głos i słyszę dziwny odgłos zasysającego powietrza.

Proszę o pomoc co to może być , czy może ktoś już miał takie problemy ?

Pozdrawiam

Opublikowano
ewidentnie gdzies Ci bierze "lewe" powietrze,sprawdz wszystkie rurki,odme...
Opublikowano
Po podniesieniu maski silnik wydaje dziwny tyrkotający głos i słyszę dziwny odgłos zasysającego powietrza.

Klasycznie... odma do wymiany.

Opublikowano

Panowie nadal potrzebuje pomocy

Zaobserwowałem taką sytuacje gdy silnik pracuje na benzynie obroty przysiadają a gdy jest zimny i dodaje gazu to samochód gaśnie. Przepływka ?

Natomiast gdy przełączy się na gaz jest ok , ale moc jest jakby mniejsza.

Nadal pod maską słyszę świst powietrza który wydostaję się ponad kolektorem ssącym nad obudową. Jest tam taki okrągły plastik , nie wiem do czego to służy wydaję mi się , że to z tego elementu wydostaje się to powietrze , przez co silnik pracuje nie równo.

Pomocy bo już odchodzę od zmysłów a każdy mechanik mówi co innego.