Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam nie równe obroty na biegu jałowym czym to może być spowodowane ?? wtrysk do wymiany , auto nie kopci e90 163 km 320d
Opublikowano
na początek zmień paliwo na ,,verve" i dolej srodek do przeczyszczenia wtrysków. U mnie problem na postoju już wgl nie występuje .
Opublikowano
na początek zmień paliwo na ,,verve" i dolej srodek do przeczyszczenia wtrysków. U mnie problem na postoju już wgl nie występuje .

Zgadza się na początek zmiana paliwa ( zmiana stacji a potem na lepsze ) a na końcu środek do czyszczenia wtrysków, choć są też opinie fachowców od BMW że te środki nie pomagają przy tych wtryskach. Miałem przez chwilę podobnie, pomogła zmiana stacji ze Statoil na Lotos. Co uznałem za dziwactwo, ale pomogło.

Opublikowano
Witam , mam nie równe obroty na biegu jałowym czym to może być spowodowane ?? wtrysk do wymiany , auto nie kopci e90 163 km 320d

Na forum jest sporo wątków z podobnym problemem. Zwykle problemem są wtryski. Wtryski można zdiagnozować komputerowo. Poszukaj na forum, jest tego bardzo dużo.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Też mam wachania obrotów ale tylko jak jest slonecznie lub gorąco :duh: poważnie. Wtryski sprwadzałem i niby są spoko. Wymienie chyba przepływkę bo ona pokazuje błedy czasem choć po odłączeniu nic się nie zmieniło. Sam juz nie wiem.