Skocz do zawartości

320d zawieszenie tył - pukanie (to nie poduszka)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co może pukać podobnie do poduszek amortyzatora ?

dzieje się to tylko z prawej strony gdy koło wpadnie w dołek i lekko bujnie budą

nr 4 ? próbowałem niektóre tuleje łomem sprawdzać żadna nie pukała

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/q/b/17.png

Opublikowano
Jedź na okręgową stację diagnostyczną niech ci poszarpią na szarpakach do ciężarowych samochodów. Na pewno coś znajdą.
Opublikowano
Najprawdopodobniej może to być nr. 2 albo 4 ewentualnie sam amor wali .............. szarpaki + dociekliwy diagnosta powinny rozwiać wszelkie możliwości.
Opublikowano

mam dziwne wrazenie ze tak jakby gdzies z okolic 4 ale jest tam wszystko tak blisko że można sie pomylic

gdy auto stoi nie jestem wstanie wprowadzic go w bujanie ani takie uginanie zeby wywołać to puknięcie

Opublikowano

bylem na szarpakach

wytrząsł tyłek, bujałem za relingi z szarpakami

twierdzi ze nic a nic wszystko sztywne jak pała po viagrze

ani stuków ani puków

no nic trzeba jezdzic cale szczescie nie jest to dokuczliwe

Opublikowano

sprężyny mam eibacha, całkiem nowe na któych zrobiłem niecałe 10kkm

pukanie było przed ich zmianą

z resztą diagnosta na stacji wczoraj jak zobaczył podwozie to powiedział że na jego oko to wszystkie gumy są ok

zaproponował zamiane amorów L z P

Opublikowano
Pewnie to samo co prawdopodobnie u mnie, czyli duża szansa, że amortyzator puszcza pod sam koniec. Dlatego na maszynach i na niczym innym to nie wyjdzie. Dopiero podczas jazdy, gdy na tyle mocno zostanie podbity samochód, że amortyzator wysuwa się do samego końca i w tym zakresie przestaje trzymać (chyba częsty przypadek). Ewentualnie luz na górnym mocowaniu amora w kielichu.
A wszystko to przez REKINA ;-)