Skocz do zawartości

Service indicator

paddy79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiec tak swiecil mi sie service indicator(zolty) dzis rano(przednie hamulce) , wyresetowal go i wszystko szlo zgodnie z planem.

Nastepnie wlozylem kluczyk ponownie i teraz swici sie znowu ale na czerwono, w akcie desperacji wyresetowalem reszte pierdol i bez zmian. Jak sie tego pozbyc, czy musze wymienic sensory zurzycia hamulcow?

Jak resetuje to pojawia sie przebieg wygląda on tak : ------------------------. Na kokpicie świeci się czerwona kontrolka od hamulców + zapala się na czerwono obowiązkowy przegląd. Wyresetowal obowiazkowy przeglad ale tez nic nie zmienilo.

Nie dam sobie glowy uciac:( to tylko wymiana wchodzi w gre:(

Jeszcze jedno znalzlem posta ze zwarcie kablekow od czujnika i reset powinien pomoc? ktos to probowal?

Nie zrozumcie mnie zle, nie ze chce przyoszczedzic kilka zloty na czujnkach ale pozbycie sie tego napewno ulawtilo by mi zycie.

• Zasłużeni forumowicze
Chlopie jak czujnik jest stary to nie skasujesz inspekcji. 5 postow ze czujnik musi byc wymieniony razem z klockami a ty dalej swoje a co sie da zrobic a jak obejsc. Jak robiles u mechanika to spytaj czy dal nowe czujniki jak dal to kaz mu sprawdzic polaczenie moze zle laczy. Jak robiles sam to dokup czujniki i zaloz.

🙃🙃

mi wymienili klocki, potem czujniki do nie bylo ponoc :shock:

Niemieckie mechaniki, zresetowwali alarm a potem przez obd2 wpisali cyferki - odpowiednio 70 000 przod i 50 000 tyl :duh:

Na poczatku nie zalapalem, ale jak po kilku tys km nic sie nie zmienialo to juz wiedzalem co jest :nienie:

W PL mechanik poradzil mi aby odlaczyc akumulator na jakis czas, problem zniknie.

Takze , kup nowe czujnik, zamontuj je ( trzeba zdajac kolo) i wszyszko wroci do normy :cool2:

Ale czujniki kupisz osobno za jakies 50zl komplet

Serio ? w DE po 17€ sztuka :mad2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

• Zasłużeni forumowicze
Oj w euro zarabiasz to i w euro placisz :mrgreen: poza tym zarabiajac np 2000 zl i 2000 euro i placac odpowiednio 50 i 17 to chyba jednak nie tak duzo.

🙃🙃

Napisales ,ze za komplet 50 pln , ja zaplacilem za jeden 17€ (68 PLN ) tczyli komplet kosztowal mnie jakies 140 , wiec przebita konkretna :shock:

Idac tym tropem to jakbym zarabial 50PLN to czujnki kupie po 1 zeta :?: :mrgreen:

A powaznie, cena taka bo kupilem ori z BMW ... czyt. ze znaczkiem :norty:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

• Zasłużeni forumowicze
Tak. Wszystko zalezne od wartosci pieniadza kolego. To nie ja napisalem o 50 zl za komplet tylko stapoz, ale nie o to chodzi. chodzi mi o to ze majac 2 tys i tracac z tego dwa razy 17 zostaje ci wiecej niz majac 2 tys i wydajac z tego 50. Wracajac do tematu. Nowe czujniki i kasowanie inspekcji klockow i musi byc dobrze.

🙃🙃