Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poszukuję interfejsu diagnostycznego do mojej e46. Mam na myśli taki "kabel" by podłączyć go do laptopa i skasować m.in błąd poduszki powietrznej, zrobić ogólną diagnostykę auta. Proszę o pomoc w wyborze, jakieś propozycję. Z góry wielkie dzięki :D
Opublikowano
Ja mam taki sam. A spolszczenie do inpy i instrukcję można znaleźć w necie. Używałem i działa na nim INPA, NCS i DIS
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam tez pytanie jak juz kupie ten kabel,to oprocz tego musze sciagac inpe z neta czy juz jest w tej wtyczce czy na tej plytce co sie dostaje???
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
ja mam tez pytanie jak juz kupie ten kabel,to oprocz tego musze sciagac inpe z neta czy juz jest w tej wtyczce czy na tej plytce co sie dostaje???

Kupujesz sam kabel, program musisz zorganizować we własnym zakresie z czym nie ma żadnych problemów.

Opublikowano

Poszukaj na chomiku. Albo napisz pw to ci podstawie gotowego linka.

Wysłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

dokladnie i smialo moge takze polecic bo swietnie dziala na moim e46.

a programow do wyboru w sieci, ja dostalem razem z kablem, ale nowsze sciagnalem z tad - http://chomikuj.pl/mlodzik1 - wlasciciel tego chomika chyba tez jest na forum.

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

Opublikowano

to ja jeszcze jedno mam pytanie,zakupilem wlasnie kabel(jeszcze go nmiemam u siebie) http://allegro.pl/interfejs-bmw-e39-e46-e60-e90-usb-96-06-inpa-pl-i3435609466.html ,

i w ogloszeniu jest napisane ze :

ZAWARTOŚĆ SPRZEDAWANEGO ZESTAWU

1. Interfejs BMW INPA GT1 USB we wtyku OBD2.

2. Sterowniki, instrukcja instalacji

3. Spolszczenie INPA

To znaczy ze program jest we wtyku czy tylko ze obsluguje te programy?

Opublikowano

gdybys poczytal forum, to bys wiedzial...

"wtyk" umozliwia ci polaczenie z autem, programy masz na plycie cd/dvd, ktore musisz zainstalowac na kompa.

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

Opublikowano

Rafi witaj !

Pytanie zadałeś jak najbardziej na miejscu

To znaczy ze program jest we wtyku czy tylko ze obsluguje te programy?

Z opisu by wyglądało ze to jest więcej jak zwykły kabel , czy to tak technika się posuwa do przodu że wszystko jest we wtyku ? czy to tuko chwyt marketingowy ?

Zadzwoń do sprzedawcy i wszystko się wyjaśni .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Sprzedawcy chodzi o to ze Interfejs diagnostyczny USB jest we wtyku OBD2 16pin :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: a nie program :mad2: :mad2: :mad2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Zapewne jest to taki "standardowy" zestaw kabel + płytka z instrukcjami instalacji, programowania świateł do jazdy dziennej itp. Nawiasem mówiąc śmieszne są takie dopiski często pojawiające się na aukcjach mające pokazać wyższość sprzedawanego przez nich produktu nad innymi (w rzeczywistości wszystkie są takie same):

"UWAGA

TYLKO U NAS WERSJA PROFESJONALNA Z PEŁNĄ OBSŁUGĄ BATTERY I IGNITION

(NIE JAK W PRZYPADKU CHIŃSKICH INTERFEJSÓW ZE ZWARTYMI LINIAMI)"

Opublikowano

ci ktorzy niechca to sie niech nie wypowiadaja,a nie sie tu madruja z szukaniem. omijajac to ze moglem zadzwonic i sie spytac.czego nie zrobilem bo juz dawno kupilem ten kabel.

to tu jest napisane ze :

Tytuł aukcji : Interfejs diagnostyczny USB BMW GT1 DIS + INPA we wtyku OBD2 16pin

czyli mozna wywnioskowac ze inpa jest we wtyku czy nie?

dlatego sie pytalem,ale juz sie wypowiedzieliscie wiec juz sie nie musicie wysilac,bo to takie trudne napisac linijke ze znaczkami na kompie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cool2:

Opublikowano

Mogles tak wnioskowac, coraz wieksi idioci na allegro sprzedaja te fejsy...

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Zapewne jest to taki "standardowy" zestaw kabel + płytka z instrukcjami instalacji, programowania świateł do jazdy dziennej itp. Nawiasem mówiąc śmieszne są takie dopiski często pojawiające się na aukcjach mające pokazać wyższość sprzedawanego przez nich produktu nad innymi (w rzeczywistości wszystkie są takie same):

"UWAGA

TYLKO U NAS WERSJA PROFESJONALNA Z PEŁNĄ OBSŁUGĄ BATTERY I IGNITION

(NIE JAK W PRZYPADKU CHIŃSKICH INTERFEJSÓW ZE ZWARTYMI LINIAMI)"

Dokladnie "Grzechu16" :)

rafti nie denerwuj sie :) nam chodzi o to, ze gdybys przed kupnem poczytal forum, to bys wiedzial, kupil to co Ci jest potrzebne i nie nabieral sie na takie rewelacje jak u kolesia z tej aukcji ktora podales, bo to farmazon jakich wiele na alledrogo :) czytajac forum i pytajac zanim cos kupisz, bys wiedzial co jest faktem a co fikcja.

pozdro i milej zabawy ze sprzetem.