Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od niedawna posiadam inpe oraz DIS i podpialem pod samochod. Ku mojemu zaskoczeniu bledy 2 Blad swieca zarowa na 1 i na 4 cylindrze. Lecz zadnych objawow kontrolka i wszystko inne ok odpala idealnie (i zawsze odpalal). Czy mam sie martwic albo od razu biec do sklepu po swiece zarowe?? Czym grozi jazda z niesprawna swieca zarowa? Ps. blad nie usuwa sie znaczy usuwa ale wraca natychmiast jakies rady??? Ps. mile widziani spece od diesli. rok 2002 130000 najechane e46 320d 150 koni:)
Opublikowano

A co ma nie odpalać przy takich temp.Poczekaj do zimy.Też pewnie odpali tylko trochę jej to zajmie.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

to że pokazuje błąd świec żarowych to nie znaczy zawsze ich awarię.Częstą przyczyną okazuje się sterownik świec żarowych,który prędzej czy później pada.

Możesz sprawdzić świece (pamiętaj 5V) ale to nie zawsze daje efekt lub podmienić sterownik,usunąć błąd i sprawdzić. Sterownik zawsze możesz wysłać do Roger-Nysa, który je naprawia za nie wielkie pieniądze.

Problemów nie ma bo jest ciepło ale poczekaj jak przyjdą przymrozki (to tez zależy od kondycji silnika).

Poczytaj http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=97746&hilit=bezpiecznik+f104

Opublikowano
To znaczy ze musze kupic albo sterownik albo swiece heheh jaka mam pewnosc ze podmienie na dobry sterownik? Wyciagac ze szrotu i podmienic czy kupic. Nie ma innej metody diagnozy czy to sterownik czy swiece?
Opublikowano
pisałem,że często padają więc jaki jest sens zmieniać na używkę nie wiadomego pochodzenia.Nie masz nikogo na podmiankę?
Opublikowano
Najlepiej bedzie chyba jak kupie jedno i drugie nowe koszt okolo 500 zl. Z tego co wiem orginalnie siedzi tam BERU sterownik i swiece mam racje?