Skocz do zawartości

E46 316ti N42 Compact wymiana uszczelniaczy zaworowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy ktoś orientuje się ile kosztuje zabieg wymiany uszczelniaczy zaworowych w silniku N42B18? Autko bierze olej i wyczytałem, że oprócz odmy, uszczelniacze są najczęstszym winowajcą. Chodzi mi o koszt robocizny i części. Wiem także, że jest to możliwe bez demontażu głowicy. Czy ktoś robił coś takiego u siebie? Będę bardzo wdzięczny za jakieś informację, również gdzie na dolnym śląsku mógłbym to zrobić. Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mechanik wymienił mi w mojej bumie bez ściągania głowicy uszczelniacze, ślizg łańcucha rozrządu, bo był pęknięty i czujnik położenia wałka rozrządu. Za całość części + robocizna skasował bagatela.... 700zł ;) Byłem w szoku, bo przygotowałem się na co najmniej 1500zł.
Opublikowano (edytowane)

Rzeczywiście nie drogo, ja zapłaciłem tyle za samą robociznę czyli wymiana vanosów, uszczelniaczy i uszczelnienie pompy vacum miesiąc temu.

Wysłane z mojego HTC One V za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Krzycho

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

Opublikowano
Mechanik wymienił mi w mojej bumie bez ściągania głowicy uszczelniacze, ślizg łańcucha rozrządu, bo był pęknięty i czujnik położenia wałka rozrządu. Za całość części + robocizna skasował bagatela.... 700zł ;) Byłem w szoku, bo przygotowałem się na co najmniej 1500zł.

Kolego, skąd jesteś i gdzie robiłeś? Bo chyba też mnie to czeka...

A może zna ktoś jakiś warsztat w Warszawie lub okolicach który wymieni uszczelniacze bez ściągania głowicy i nie zedrze jak za zboże???