Skocz do zawartości

Które bmw? Kwestia wyglądu... Ankieta

peja31

<t>Które BMW ?</t>  

63 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

coupe czy sedanem zdecydowanie lepiej się parkuje, trumną nie wiadomo kiedy zawadzisz dupą o słupek albo inny samochód (...) porównuje gabaryty i przestronność.

Jakie gabaryty? Coupe jest dłuższe od kombi. Myślałem, że takie rzeczy to wiedza podstawowa w dziale fachowców od e46 :roll:

Turasem po mojemu łatwiej się parkuje. Zresztą każdym małym autem nie ma problemu żeby w coś uderzyć to nie jest bus blaszak albo ciągnik z naczepą.

Turas ma ładnie szyby nad bagażnikiem, czego w sedanie nie ma i trzeba by było się postarać by w coś uderzyć.

bardzie w formie lansu :)
bzdura totalna.. mi zawsze podobały się samochody trzy drzwiowe, nie dlatego że można się nimi 'lansować' tylko ze względu na linię i kształt. Każdy ma inne priorytety, jedni kupuja samochody pod rodzine, inny pod siebie, zeby czuć się lepiej, a nie jak w trumnie. Poza tym, coupe czy sedanem zdecydowanie lepiej się parkuje, trumną nie wiadomo kiedy zawadzisz dupą o słupek albo inny samochód, nie mówię tutaj o umiejętnościach, tylko porównuje gabaryty i przestronność.

kazdy ma swoje racje. Ale jesli ktos mowi ze sedanem i coupe w BMW lepiej sie parkuje... to chyba nie ma BMW. Sorki ale co wy w tych malych szybkach widzicie, Bo gabaryty sa przeciez praktycznie takie same. ;) Poza tym jak ktos umie jezdzic to dla niego nie ma najmniejszego znaczenia czym jezdzi tylko poprostu zaparkuje. Ja nie mowie ze mi sie nie podobja te auta, jak bylem mlodszy tez chcialem coupe. Mam swoje lata i kilka Buniek przerobilem ( w tym sedana) ale wiem po co ktos kupuje coupe ... jesli ktos jezdzi na dupeczki to potrzebne mu coupe a nie touring (bo to auto nie ma byc praktyczne). Ja kupilem kombii bo mi takie auto potrzebne czesto jezdze w trasy, woze wędki, rowery itp itd. jakos tego w sedanie nie widze tym bardziej w coupe. Zreszta taka sprzeczka do niczego nie prowadzi ... kazde BMW na swoj indywidalny sposob jest Piekne, są rózne gusta tyle w temacie. Ja jestem bardziej oldschool :) moje auto nie ma tuningu ma byc takie jakby dopiero wyszlo z salonu bez szpecacych przerobek. E46 jest piekne samo w sobie :cool2:

BUNIA :)

Po pierwsze to w tematach tego typu nie ma co się kłócić, bo i tak duży % ludzi będzie chwalić swoje dopóki nie padnie z wycieńczenia.

Moja historia była taka, że szukałem coupe w benzynie przedliftowe. Poliftowe coupe wykluczyłem ze względu na cenę :norty: i fatalne (nie wiem kto je zaprojektował...) światła przednie... Normalnie moim zdaniem masakra i coupe przedliftowe wyglądało 10x lepiej. O mały włos nie stałem się właścicielem czarnego coupe 325 z 2001 r. Jednak uprzedził mnie ktoś i niestety kupił.

Odnośnie touringa, to nie brałem go w ogóle pod uwagę. Po pierwsze nie podoba mi się, a po drugie nie mam potrzeby mieć powiększonego bagażnika, bo obecnie co wożę to torba z laptopem. W coupe też bym się zmieścił :P

A teraz trochę o tym co mam. Do kupna sedana w dieslu zmusiła mnie sytuacja. Nie chciałem sedana ani na pewno diesla. Sytuacja na rynku wtórnym jest tak fatalna, że nie było co innego kupić. Na allegro są same touringi 320d... Przy większych miastach takich jak Warszawa, Poznań, Wrocław może jest wybór, niestety w okolicy Częstochowy jest totalne dno. Jak jest jakieś E46 to 318 albo przerobione na bolid Batmana. Ogólnie moje zdanie jest takie, że jakbym chciał samochód o mocy 100 KM to nie kupiłbym BMW tylko jakiegoś golfa czy ibizę. Odnośnie wad sedana to co do moich potrzeb brak. Wadą jest diesel :D Miejsca z tyłu na nogi jest bardzo mało pomimo dosyć dużych gabarytów. Z citroena berlingo mojego ojca mógłbym wyjść bezproblemowo w stanie upojenia alkoholowego, a z E46 sedan wysiąść z tyłu wymaga gimnastyki. Co do parkowania Panowie szanujmy się ale ja parkuję "na lusterkach"... Nie ogarniam ludzi którzy cofają obróceni, patrzący w tylną szybę. Wiem, że kiedyś tak uczyli no ale warto by się przestawić. Parę miesięcy jazdy blaszakiem oduczy tego fatalnego nawyku.

• Zasłużeni forumowicze
Ja mam dokładną kopię 1 z alufelgami (u mnie jest też PDC i z tyłu przyciemniane szyby) i mi się bardziej ten podoba :P

Widzę kolego ,ze szukałeś ,szukałeś ,aż znalazłeś swoje bmw :D Ale czemu M47 ???????

Widzę kolego ,ze szukałeś ,szukałeś ,aż znalazłeś swoje bmw :D Ale czemu M47 ???????

Silnik jak na razie chodzi OK, jak każdy ma swoje wady i zalety... chodzi o to, że tak bardzo jest ta wersja silnika M47 awaryjna ???

• Zasłużeni forumowicze

Cabrio, Coupe, touring, sedan.

Kolega "od dupeczek" powinien się leczyć.... na nogi, bo na głowę już za późno. :duh: Większość jak by mogła to by kupiła coupe ale życie, żony, praca czasami nie pozwala. :wink: Coupe kupuje się dla coupe, obojętnie czy to BMW czy inna marka, tak samo jak cabrio.

Z tym coupe to nie przesada ale przenośnia ... jak masz coupe jako jeden samochód w domu, nie masz firmówki to na wakacje w 4 osoby nie pojedziesz, chyba że z boxem, pies przejedzie ale takie do 30kg, z wózkiem będzie ciężko, a nawet roweru czy czegoś większego nie przewieziesz, bo to nie compact do którego nieźle da się napchać - więc reasumujać albo ma się lahonia bez sroli i planów na srole albo się na lahonie jeździ i je zmienia bo a nóż lachoń chciałby na wakacje pojechać, do tego zapakowany jak to lahonie mają w naturze , nie bawiąc się w turystykę, dalsze wyjazdy z 3 - 4 osoby itd.

• Zasłużeni forumowicze
więc reasumujać albo ma się lahonia bez sroli i planów na srole albo się na lahonie jeździ i je zmienia bo a nóż lachoń chciałby na wakacje pojechać, do tego zapakowany jak to lahonie mają w naturze , nie bawiąc się w turystykę, dalsze wyjazdy z 3 - 4 osoby itd.

Dramatyzujesz, 650km nad morze z dzieciakiem w foteliku, wózkiem i żoną + bagaże zajechałem bez problemu.Śmiało by weszła jeszcze jedna dorosła osoba bo fotelik był za mną. Zresztą drugie auto mamy też 3 drzwiowe, mniejsze i z mniejszym bagażnikiem, a praktycznie tylko nim jeździmy z dzieciakiem i nie ma problemu żadnego. /z wózkiem czy bez nie ma znaczenia/

Jedyny problem to przekładanie fotelika i jak się chce mieć całe progi to trzeba dzieciaka do fotelika wsadzić i wyjąć. Zresztą dla mnie lepiej bo mi sam nie wysiada, nie depcze po progach i nie ciągnie za klamki.

Edytowane przez BaX

Nie rozumiemy się ... do astry I 3d, golfa III 3d zapakuje się więcej niż do sedana i coupe bo ma klapę z szybą, kładziesz fotele i nawet pralkę przewieziesz ( sprawdzałem ).

Stwierdzam tylko swoje spostrzeżenia, co nie zmienia faktu, że na 99% następne bmw będzie e91, czyli coupe, ale jako drugie, nie jedyne - każdy może i jak widać ma inne zdanie :D

• Zasłużeni forumowicze
Nie rozumiemy się ... do astry I 3d, golfa III 3d zapakuje się więcej niż do sedana i coupe bo ma klapę z szybą, kładziesz fotele i nawet pralkę przewieziesz ( sprawdzałem ).

Dlatego bronie się przed turasem bo auto to nie bagażówka żeby AGD czy inne badziewie wozić w bagażniku całej rodzinie bo chcą zaoszczędzić na transporcie 20zł. :duh: Ale.... szykuje się do zmiany auta i patrząc po tym co jest do kupienia to albo znowu będzie mocne coupe /ale tu będzie veto którego mogę nie przeskoczyć na tym etapie/ albo niestety jakiś "śmierdziel" :mad2: bo wyboru benzyn nie ma żadnego. :(

Jedna i drugie autko bardzo dobrze wygląda na fotce, czarny lakier na "czyściocha wygląda mega ........ szkoda, że przez tak krótki czas ;) ".

Kombi to taki głos rozsądku, ze względu na pakowność ......... chociaż coś szerokiego raczej nie wejdzie ;) .

Podaż oferowanych autek daje większe szansę na szybsze znalezienie egzemplarza wartego uwagi :) .

Sedan i Coupe prowadzą się lepiej niż Turasek i tutaj jest największy atut ........ poza tym ten rodzaj nadwozia wzbudza największy podziw hehe.

Najbardziej niedoceniane miejskie BMW to Sowa ;), przez wielu nazywane połówką BMW itd. itd., ale 320d Kombi Vs. Sowa ........ szkrab górą hehe .

Stwierdzam tylko swoje spostrzeżenia, co nie zmienia faktu, że na 99% następne bmw będzie e91, czyli coupe, ale jako drugie, nie jedyne - każdy może i jak widać ma inne zdanie :D

e91 to kombi, e92 to coupe, e93 cabrio a e90 sedan

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Cabrio, Coupe, touring, sedan.

Kolega "od dupeczek" powinien się leczyć.... na nogi, bo na głowę już za późno. :duh: Większość jak by mogła to by kupiła coupe ale życie, żony, praca czasami nie pozwala. :wink: Coupe kupuje się dla coupe, obojętnie czy to BMW czy inna marka, tak samo jak cabrio.

ja właśnie jestem wyleczony... jezdze kombii :). ja juz tego problemu nie mam heh

BUNIA :)

Dlatego bronie się przed turasem bo auto to nie bagażówka żeby AGD czy inne badziewie wozić w bagażniku całej rodzinie bo chcą zaoszczędzić na transporcie 20zł. :duh: Ale.... szykuje się do zmiany auta i patrząc po tym co jest do kupienia to albo znowu będzie mocne coupe /ale tu będzie veto którego mogę nie przeskoczyć na tym etapie/ albo niestety jakiś "śmierdziel" :mad2: bo wyboru benzyn nie ma żadnego. :(

Jest dużo fajnych benzyn....Focus RS, Subaru STi, czy Mazda MPV

Mazda ogólnie jest spoko. Trwałe samochody + dobre opinie użytkowników. Ale no właśnie jest jedno ale co przykładowo u mnie dyskwalifikuje mazdę. Parametrem dyskwalifikującym jest przedni napęd. Nie ma problemu w słabych autach, którymi się jedzie do roboty, czy do sklepu po bułki ale kolega BaX mówi o mocnych autach. W kwestii połączenia mocnego auta i przedniego napędu jestem takiego samego zdania co Panowie z Top Gear. Wiem, nigdy na torze jeździł nie będę itp. itd. ale takie moje zdanie, że mocne auto powinno mieć tył napęd, który zapewnia przyczepność na starcie i frajdę na zakrętach.

Co do Subaru STI. Ja osobiście nie miałem bo to grubsza "Impreza" :P ale mój dobry kolega miał. Pojeździł nim może z 3 miesiące. Sprzedał i kupił E46 330Ci z ostatniego roku produkcji. Skwitował to tak "BMW to jednak BMW". Subaru nie zachwalał. Dodatkowo beczał, że 330Ci pali umiarkowanie :D, a że Subaru to żre jak smok chyba, że chcemy jeździć jak dziadek. On na brak hajsu nie narzeka, więc nie wiem ile mogło żreć to Subaru jak on na to marudził.

kombi ma dla mnie fajna pod wzgledem użytku bo narty wejdą i kimnąc sie można w długiej trasie jedynie nie dzierże to stylistyka tego tyłu .. wygląga on jak w starych 5kach i 3kach i strasznie postarza stylistyke całosci

dopiero w E90 kombi tył wygląda normalnie