Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odnośnie ceny. Jakiś czas temu podjąłem próbę sprzedaży swojej 330d, również bezwypadkowej (niemalowanej) i z bardzo dobrze udokumentowanym przebiegiem za cenę wyższą od opisywanego auta...każdy marudził, że dużo, że chce mniej zapłacić, targowali się - a żaden nawet nie pofatygował się obejrzeć auta itd. A tu czytam, że jednak takie auto powinno kosztować dużo więcej niż 80kzł :) Ciekawe.

W kontekście ofert z Niemiec Twoja była bardzo rozsądna, mi brakło tylko jednego detalu - FV23% ;-)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bartek.s: Przykro mi, że miałeś takie doświadczenia z naszym komisem.

Niestety po drogach jeździ mnóstwo samochodów, w których był cofnięty licznik, pewnie często nawet kilka razy. I to nierzadko przez prywatnych właścicieli. Czasami takie samochody ludzie wstawiają do nas „w komis”. Niestety nie mamy wpływu na ich historię, często też nie jesteśmy w stanie jej zweryfikować. Natomiast każdy zainteresowany zakupem samochodu, ma pełne prawo do weryfikowania stanu czy historii w wręcz dowolny sposób.

jacekmury1: Cieszę się, że jesteś zadowolony z zakupu :)

Twoje e46 kupili bardzo fajni ludzie i myślę, że też będą zadowoleni, bo auto było w super stanie.

Co do BMW 330xd, którego dotyczy ten temat, to samochód należał do jednego z naszych kontrahentów. Został odkupiony jako używany w salonie BMW i sprzedawany był na Fakturze VAT 23%. Wszystko odbyło się w pełnie legalnie, ponadto historia i stan samochodu po sprawdzeniu w serwisie BMW dla kupującego były klarowne i doszło do transakcji.

Jak człowiek stara się rzetelnie i uczciwie prowadzić firmę, to trochę przykro czytać negatywne opinie, szczególnie te wyssane z palca. Wiem, że rynek samochodów używanych to generalnie niezłe bagno, ale proszę nie wrzucać wszystkich do jednego worka ;)

Jeszcze co do historii firmy, to w zasadzie jest jeden właściciel od blisko dwudziestu lat i w swojej historii jedyna sprawa sądowa, która się toczyła z naszym udziałem, to ta którą my założyliśmy, jako poszkodowani.

Pozdrawiam, „Antom”

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Aż musiałem zalogować się na Wasze forum, kiedy zobaczyłem jak ANTOM się tutaj próbuje wybielać. Miałem wątpliwą przyjemność oglądać kiedyś dla kolegi z forum Forda Mondeo z tego miejsca. Sprzedają auta powypadkowe - auto, które oglądałem było całe malowane, spawane zawiasy drzwi - wszystko potwierdzone miernikiem lakieru. Oryginalne przebiegi? Książka serwisowa nie od tego auta, a stan wnętrza wskazywał na znacznie więcej. Na liczniku twardo stoi okolica 160 tys. Płacenie Vat? Auto w dowodzie rej. miało wpisane jako właściciela firmę leasingową, a wystawiana Vat - marża. Oczywiście i tutaj z Vat nie ma pewności, że to przekręt, ale daje do myślenia.

Jeszcze piszą na forum, żeby ich do jednego worka z innymi handlarzami nie wrzucać :mad2: Szczerze NIE POLECAM!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mateusz8989: napisz kiedy oglądałeś to Mondeo i podaj jego parametry.

Trochę dziwne, bo nie przypominam sobie ani takiego auta, ani takiej sytuacji.

O ewentualne powtórne lakierowania wystarczy spytać, na miejscu czy przez telefon, nigdy to nie jest tajemnica.

Auta używane jeżdżą, parkują, więc czasami coś jest lakierowane powtórnie, czy to zawsze musi się wiązać z wypadkowością...?

Spawane zawiasy? Za bardzo nie rozumiem i nie wiem jak to skomentować.

Tak samo jak książkę "nie od tego auta". Czasami auto przy 300tys wygląda jak nowe, a czasami przy 100tys środek nosi ślady uzytkowania.

Kwestia kierowcy, charakteru eksploatacji, itd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Antom to porzadna firma kupowalem tam niejedno auto jak rowniez moi znajomi i nikt sie nie zawiodl. :cool2: