Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktoś zna ten komis ? Antom z Katowic ? W internecie nie ma żadnych opinii o nich...

sprzedają http://otomoto.pl/bmw-330-d-x-drive-m-pakiet-panorama-fv-C29603687.html

W maju samochód miał 175k przejechane, 09-2011 - przebieg 115401km - sprawdzone w ASO

teoretycznie wydaje się być realny

tylko jest parę ALE: niska cena + fv 23%

ktoś sprawdzał może ?

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAUW91050A196866

Kod typu UW91

Typ 330XD OL (EUR)

Typoszereg E E91 (MUE)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 180

Napęd ALLR

Skrzynia biegów MECH

Kolor SPACEGRAU METALLIC (A52)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2008-12-04

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S203A ALLRADSYSTEM Napęd na cztery koła

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2MFA M LM RAEDER STERNSP. 193 M MISCHB. Obr. BMW, st. le. M spr. gw. 193

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Zabezpieczenie śrub kół

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S322A KOMFORTZUGANG Funkcja dostępu komfortowego

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S386A DACHRELING Reling dachowy

S402A PANORAMA GLASDACH Dach panoramiczny elektryczny

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S4ABA EDELHOLZAUSFUEHRUNG NUSSBAUM WURZEL Wer. dr. szlach. korzeń drzewa orzech.

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S541A AKTIVE GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Adaptive Cruise Control

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Wersja językowa, niderlandzki

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano

Poszukuję teraz takiego auta z FV23% i cena odstaje od realiów jakieś 20-30tys. PLN.

Też zwróciłem na to auto uwagę, ale szkoda ryzykować zmarnowanego dnia na ofertę roku ;-)

PS Tradycyjnie kancik na roczniku.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Ja ten komis znam… niestety. Dawno temu, jak byłem młody, głupi i nie czytałem forum, zaliczyłem z ich autem niezłą wpadkę… z własnej głupoty i pośpiechu, ale to nie zmienia faktu, że licznik sporo przekręcony i nakłamali się nieźle, więc jeśli ktoś planuje u nich kupować, to zawsze radzę podwójną ostrożność.
Opublikowano

Witam.

I widział ktoś ten samochód ? czy jest z nim coś nie tak ?

Będę wdzięczny za pomoc .

kolego napisałeś że wałek na roczniku dlaczego ?

Jest to rocznik 2008 a model 2009 po lifcie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
LCI weszly od 09.2008. Chodzi o to ze auto pochodzi z 2008r a sprzedający wciska kit o 2009.
Opublikowano

A to rozumiem wiem że to rocznik 2008 bo wystarczy na stronie BMW rozkodować VIN :)

Ale tak czy tak cena jest z kosmosu , bo w takiej opcji nie ma szans kupić auta , bezwypadkowego z książka i w takiej opcji :)

Opublikowano

sprawdałem auto jest bezwypadkowe jest z prawdziwym przebiegiem ale niestety ten samochód to niestety wał ponieważ jest niezapłacony vat :) a co to znaczy ? znaczy to że za rok czasu przyjdzie ci do domu policja i zabierze samochód :) a dlaczego ? a dlatego że do polski zwróci się urząd skarbowy z tego kraju gdzie był sprawdzony : ) o niezpłacony vatNastępnie Urząd skarbowy go zapłaci a potem poprosi właściciela auta czyli ciebie o zapłatę vatu oraz odsetki :)

Jeżeli widzicie na internecie bardzo podejrzane ceny samochodów to radzę je omijać z daleka. Jest teraz o tym głośno w Polsce. Handlarze znaleźli nowy sposób na dymanie klientów jak to wygląda ?

Zagraniczna firma "słup" kupuje auto i odsprzedaje je do polskiego komisu.

Firmy sprowadzające samochody używane kupują auta po cenie netto (przed opodatkowaniem). W ramach transakcji handlarze używają fikcyjnego pośrednika - firmy określanej jako "słup", która jest zarejestrowana np. w Czechach. Kupuje auto i odsprzedaje je do Polski.

2. "Słup" nigdy nie rozlicza się z podatku, bo firma przestaje istnieć.

Nieuczciwi handlarze są najczęściej powiązani z firmami "słupami", jednak nigdy w sposób oficjalny. Nieuczciwy handlarz wystawia fałszywą umowę kupna-sprzedaży, gdzie jako cenę wpisuje kwotę bez uwzględnienia należnego podatku VAT, który powinien zapłacić "słup".

3. Klient kupuje auto będące przedmiotem przestępstwa skarbowego.

Nieuczciwy handlarz nie informuje klienta, że od samochodu nie został zapłacony podatek VAT. Dzięki temu może zaoferować cenę bardziej atrakcyjną niż komis, który prawidłowo rozlicza się z podatków. Kierowca kupujący feralne auto jest zadowolony, bo tanio kupił auto.

Konsekwencje dla kupującego:

Służby zajmujące się ściganiem przekrętów dotyczących VAT, po numerze VIN mogą łatwo namierzyć ostatniego właściciela auta będącego przedmiotem przestępstwa. Gdy to nastąpi, możemy być pewni, że sprawa skończy się konfiskatą pojazdu. Płatnikiem VAT jest klient, który - nawet jeśli nie wie, że kupił auto bez podatku - powinien go zapłacić.

Teraz kręcenie licznika czy też malowanie aut się nie opłaca bo to łatwo sprawdzić. natomiast tego tak łatwo nie sprawdzisz. Poczytaj w necie ile ludzi zostało nabite w butelkę. Jak widzę takie ceny samochodów to nawet nie zawracam sobie głowy bo szkoda nerwów

Opublikowano
Hmmm no to skoro wiecie że tak jest jest vin wiadomo gdzie to stoi,to może to nie ładnie tak na kogoś donosić,ale po prostu jeśli jesteś jeden z drugim 100 proc pewien poinformuj odpowiednie organy o takim czymś a i zrobi się wówczas bardzo fajnie i jasna sytuacja jakie to auto jest faktycznie czy z vatem czy bez vatu,i wtedy znikną tego typu dziwne ogłoszenia pozdrawiam.
Opublikowano
chyba jesteś naiwny i wierzysz w to co piszez. 50% ogłoszeń to są podobne sytuacje. Wał wychodzi zazwyczaj po roku czasu a czasami więcej. Akurat znam ten komis i uwierz mi :) tam każde auto ma taką sytuacje a właściciel firmy to już 3 firmę zakłada :) bo dwie ostantie jakie miał to się tocza sprawy ale i tak mu nic nie zrobią. W Polsce są kretyńskie przepisy chroniące oszustów i takich wacków jak Ty będą robić i się śmiać ponieważ ty jesteś właścicielem samochodu i wszystkie jego obciążenia przechodzą na ciebie
Opublikowano
chyba jesteś naiwny i wierzysz w to co piszez. 50% ogłoszeń to są podobne sytuacje. Wał wychodzi zazwyczaj po roku czasu a czasami więcej. Akurat znam ten komis i uwierz mi :) tam każde auto ma taką sytuacje a właściciel firmy to już 3 firmę zakłada :) bo dwie ostantie jakie miał to się tocza sprawy ale i tak mu nic nie zrobią. W Polsce są kretyńskie przepisy chroniące oszustów i takich wacków jak Ty będą robić i się śmiać ponieważ ty jesteś właścicielem samochodu i wszystkie jego obciążenia przechodzą na ciebie

Temat wałkowany sto razy,a i tak cena jest wyznacznikiem dla 90 % wstawiających tu ogłoszenia.

Opublikowano
niestety jak widzę czasami te linki z autami, które podsyłają do weryfikacji to aż się kopuła gotuje :). Jakby popatrzeć na te ceny w Polsce to wychodzi na to że handlarze sprowadzają auta do Polski i jeszcze do nich dopłacają. Nie twierdzę że wszyscy handlarze to oszuści bo znam takich u których w ciemno mógłbym kupić auto niestety ceny 20 - 30% wyższe w stosunku do pozostałych ogłoszeń. Ale u Nas w Polsce nie liczy się w jakim auto jest stanie byle by sąsiadom gula zrobić.
Opublikowano

Kolego "Protoss" tak czytam twoje wypowiedzi i twoje niesamowite przypuszczenia i napiszę tak.

1. Skąd wiesz że VAT nie został zapłacony ? a piszę to dlatego że akurat sprawdziłem sobie ten samochód i powiem ci tak :

Firma jako płatnik VAT EU może kupić samochód w cenie netto wiec skąd wiesz że nie zapłacił jeśli zapłaci go dopiero przy sprzedaży w PL

Dodatkowa firma która sprzedaje samochód ma Aktywny VAT EU dodatkowo firma która sprzedaje działa na rynku od 1995 roku a nie tak jak napisałeś że już ma wiele firm . Ta firma wystawia pełną FV 23% i dopiero po sprzedaży ma obowiązek go zapłacić . I jeśli by robiła takie niesamowite rzeczy jak opisujesz już dawano by nie istniała.

2. Twoja teoria spiskowa :) miała by sens jeśli ktoś by kupił samochód na firmę słup , i sprzedał w Polsce na FV-Marża lub umowę-kupna sprzedaży , bo w tedy nie ma obowiązku zapłaty VAT 23%, a w tym wypadku firma wystawia FV 23% i zapłaci go do polskiego US a jeśli by nie zapłaciła to za to nie odpowiada kupujący tylko US będzie ścigał sprzedającego a uwierz mi że jak w Polsce się nie zapłaci VATu w US to już za tydzień masz komornika :)

3. I jeśli w tej sytuacji klient kupi samochód od tej firmy nie ma żadnej odpowiedzialności bo wszystko spoczywa na sprzedającym , oczywiście twoja teoria spiskowa miała by jeszcze sens jeśli na przykład kupujący by dostał zagraniczna FV brutto a faktycznie samochód byłby kupiony w netto ale tak chyba się nikt by nie odważył kupić autka :) na swoje dane bezpośrednia z zagranicy .

Dodam samochód sprawdzony , z oryginalnym przebiegiem potwierdzonym salonie , bezwypadkowy , i w pięknej wersji wyposażeniowej rzadko spotykanej na Polskim rynku.

Więc następnym razem jak zaczniesz kogoś obsmarowywać błotem może najpierw podjedź i sprawdź dokumenty zakupu pojazdu i historie samochodu .

sprawdałem auto jest bezwypadkowe jest z prawdziwym przebiegiem ale niestety ten samochód to niestety wał ponieważ jest niezapłacony vat :) a co to znaczy ? znaczy to że za rok czasu przyjdzie ci do domu policja i zabierze samochód :) a dlaczego ? a dlatego że do polski zwróci się urząd skarbowy z tego kraju gdzie był sprawdzony : ) o niezpłacony vatNastępnie Urząd skarbowy go zapłaci a potem poprosi właściciela auta czyli ciebie o zapłatę vatu oraz odsetki :)

Jeżeli widzicie na internecie bardzo podejrzane ceny samochodów to radzę je omijać z daleka. Jest teraz o tym głośno w Polsce. Handlarze znaleźli nowy sposób na dymanie klientów jak to wygląda ?

Zagraniczna firma "słup" kupuje auto i odsprzedaje je do polskiego komisu.

Firmy sprowadzające samochody używane kupują auta po cenie netto (przed opodatkowaniem). W ramach transakcji handlarze używają fikcyjnego pośrednika - firmy określanej jako "słup", która jest zarejestrowana np. w Czechach. Kupuje auto i odsprzedaje je do Polski.

2. "Słup" nigdy nie rozlicza się z podatku, bo firma przestaje istnieć.

Nieuczciwi handlarze są najczęściej powiązani z firmami "słupami", jednak nigdy w sposób oficjalny. Nieuczciwy handlarz wystawia fałszywą umowę kupna-sprzedaży, gdzie jako cenę wpisuje kwotę bez uwzględnienia należnego podatku VAT, który powinien zapłacić "słup".

3. Klient kupuje auto będące przedmiotem przestępstwa skarbowego.

Nieuczciwy handlarz nie informuje klienta, że od samochodu nie został zapłacony podatek VAT. Dzięki temu może zaoferować cenę bardziej atrakcyjną niż komis, który prawidłowo rozlicza się z podatków. Kierowca kupujący feralne auto jest zadowolony, bo tanio kupił auto.

Konsekwencje dla kupującego:

Służby zajmujące się ściganiem przekrętów dotyczących VAT, po numerze VIN mogą łatwo namierzyć ostatniego właściciela auta będącego przedmiotem przestępstwa. Gdy to nastąpi, możemy być pewni, że sprawa skończy się konfiskatą pojazdu. Płatnikiem VAT jest klient, który - nawet jeśli nie wie, że kupił auto bez podatku - powinien go zapłacić.

Teraz kręcenie licznika czy też malowanie aut się nie opłaca bo to łatwo sprawdzić. natomiast tego tak łatwo nie sprawdzisz. Poczytaj w necie ile ludzi zostało nabite w butelkę. Jak widzę takie ceny samochodów to nawet nie zawracam sobie głowy bo szkoda nerwów

Opublikowano

Ale spokojnie sphinks.

Jest kilka metod obejścia.

Pierwsza sprawa - kupujesz auto na placu komisowym, ale dostajesz telefon do prywatnego właściciela, który na tym placu w zasadzie parkuje.

Więc to, że jest coś wystawiane wcale nie oznacza, że to przez tą firmę przejdzie...

Druga sprawa - to, że ktoś kupuje auta w cenie netto - to nie zbrodnia.

Problem jest dopiero wtedy, gdy w tej cenie sprzeda nieświadomemu Wowalskiemu jako cenę końcową, ostateczną, czyli tzw. Brutto.

Wowalski się cieszy bo ma kapitalne auto w rewelacyjnej cenie (WOW :D ), nieuczciwy handlarz podziała jeszcze kilka miesięcy i się przenosi w inny rejon.

A do Wowalskiego przychodzi wezwanie po roku do US (WOW :D ) w sprawie niezapłaconego podatku...

I jak się szuka w papierach to okazuje się, że niby kupił w Katowicach, ale tak naprawdę w papierach to kupił w Berlinie od miłego Pana Kebaba.

Jeśli to auto jest sprzedawane z PEŁNĄ FAKTURĄ VAT (bo tego nie napisałeś) to ok.

Ale jeśli liczysz tylko na to, że auto jest sprzedawane teoretycznie przez sprawdzony komis - to możesz się grubo pomylić.

Tu wygląda na to, że auto jest sprzedawane na PEŁNĄ fakturę VAT - cena netto 64500.

Więc nie powinno być dramatu :)

Opublikowano

No chyba wyjaśniłem w moim poprzednim poście wszystko dokładnie , tak tylko piszę bo chciałem kupić to autko i wcześniej natknąłem się tu na posty które mnie zaciekawiły i miałem niedaleko pojechałem do komisu i posprawdzałem sobie papiery i wyszło wszystko ok , lecza za 2 dni już ktoś kupił samochód i niezdążeniem go kupić .

Napisałem posta bo obsmarować można każdego i najlepiej bez dowodów .

Samochód nie był komisowy , tylko kupiony przez właściciela bezpośrednio w BMW i w Polsce jest sprzedawany na pełną FV 23% .

Pozdrawiam

Opublikowano

Do użytkownika sphinks

Człowieku co ty za głupoty opowiadasz że całą odpowiedzialność ponosi sprzsedający ? doskonale wiesz że tak nie jest czemu ludzi okłamujesz ? cały samochód i jego przeszłość przechodzi na ostatniego właściciela i to on będzie się tłumaczyć a nie Ty jako sprzedający :). Urząd Skarbowy w Polsce nie jest idiotą i jeżeli zwróci się do niego powiedzmy Urząd Skarbowy w Niemce o zwrot vatu to myślisz że Polska Skarbówka będzie szukać sprzedających ? chłopie weźnie się za tego kto jest obecnym użytkownikiem pojazdu bo tak najszybciej ściągnąć należny dług więc nie opowiadaj ludziom farmazonów oraz nie zakładaj fikcyjnych kont aby ratować swoją opinie bo to nie ma sensu.

W ewidencji działalności gospodarczej :) są inne dane :) ale nie będę już ciągnął tematu.

Opublikowano
Kolego przeczytaj sobie mojego posta ze zrozumieniem , naucz się pisać bez błędów i literówek, następnie zobacz kiedy konto na tym forum zostało założone , ogólnie zanim znów napiszesz jakąś super mądrość lub kogoś oskarżysz to zrób to :) :mad2:
Opublikowano
No ale co za problem - ja tam nie widzę nic złego.

Sprzedający daje PEŁNĄ FAKTURĘ VAT - więc gdzie ten przekręt?

I tu da się zrobić przekręt - dla chcącego nic trudnego. Mało kto wie o tym, ale firma-nabywca powinna sprawdzić czy podatek VAT został odprowadzony. W praktyce nikt tego nie sprawdza, bo życie przedsiębiorcy sięgnęłoby absurdu.

Nie problem jest:

1) dostarczyć inną FV kupującemu, inną zostawić u siebie w papierach - wyjdzie to >> najwcześniej << w kolejnym miesiącu rozliczeniowym

2) wystawić FV jako inny zarejestrowany podmiot, bez jego wiedzy - któż bowiem sprawdza dogłębnie firmę-sprzedawcę?

Dlatego WARTO zastanowić się dlaczego 330XD w M-Pakiecie (podobno bezwypadkowe, podobno z normalnym przebiegiem) kosztuje mniej niż 320d (dużo bardziej popularne, obarczone akcyzą mniejszą o 15% i w samym zakupie nieporównywalnie tańsze niż 330d) w takiej opcji za granicą... Jeśli tutaj nie zapala się lampka ostrzegawcza, to cóż... szczęścia życzyć trzeba :)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
No ale co za problem - ja tam nie widzę nic złego.

Sprzedający daje PEŁNĄ FAKTURĘ VAT - więc gdzie ten przekręt?

I tu da się zrobić przekręt - dla chcącego nic trudnego. Mało kto wie o tym, ale firma-nabywca powinna sprawdzić czy podatek VAT został odprowadzony. W praktyce nikt tego nie sprawdza, bo życie przedsiębiorcy sięgnęłoby absurdu.

Nie problem jest:

1) dostarczyć inną FV kupującemu, inną zostawić u siebie w papierach - wyjdzie to >> najwcześniej << w kolejnym miesiącu rozliczeniowym

2) wystawić FV jako inny zarejestrowany podmiot, bez jego wiedzy - któż bowiem sprawdza dogłębnie firmę-sprzedawcę?

Dlatego WARTO zastanowić się dlaczego 330XD w M-Pakiecie (podobno bezwypadkowe, podobno z normalnym przebiegiem) kosztuje mniej niż 320d (dużo bardziej popularne, obarczone akcyzą mniejszą o 15% i w samym zakupie nieporównywalnie tańsze niż 330d) w takiej opcji za granicą... Jeśli tutaj nie zapala się lampka ostrzegawcza, to cóż... szczęścia życzyć trzeba :)

Widać że kolega należy do grupy myślących. To samo chciałem napisać ale darowałem sobie bo jak widać kilka postów wyżej :) ktoś tu się bardzo zdenerwował. Ja jedynie powiem taką ciekawostkę :) że nie tak całkiem dawno :) Policja i Urząd Celny razem z Skarbówką wzięli się ostro z takich chłopaczków ze Śląska :) co sprzedawali samochody z pełną fakturą vat :) na lewe dane, zanim ktoś to sprawdził okazało się że nabili w butelkę kilkadziesiąt osób :) zarobili kilkanaście dobrych baniek bo nie sprzedawali tanich aut :) teraz czekają na wyrok, posiedzą może z 2 latka. W dobrym więzieniu zadbają o formę, siłownia, nawet dobre jedzenie. Wyjdą i mogą się już o nic nie martwić ale znając charakter tych chłopaczków to pewnie dalej będą kręcić wały.

Patrząc na niektóre naiwne posty na forum można spokojnie stwierdzić że Łosiów i frajerów nie brakuje. Ja wchodząc na allegro mogę w kilka minut wyłapać ogłoszenia po których daje sobie obciąć rękę że jest przekręt jak cholera. Teraz ci mądrzejsi cwaniaki nie bawią się w sprowadzają bitych aut z kręconymi licznikami bo to łatwo można sprawdzić. Teraz jak robić wała to na całego. Dla przykładu podam wam jak wydymali pewnego mojego znajomego i to w samych Niemczech :) Kupił w Komisie nowy samochód dosłownie 2 miesięczny. Sprawdził w bazie pojazdów kradzionych i w ogóle wszystko legalnie i cacy. :) Nie minęło pół roku jak do drzwi zapukała policja i zabrała auto. Okazało się że samochód został skradziony w Republice Czeskiej. Skradziony ? to wyglądało tak że paser kupił auto od gościa który miał samochód w leasingu. Niestety w czeskich dokumentach nie ma informacji że jest dwóch właścicieli i tak samochód legalnie trafił na rynek niemiecki tam zrobili nowe papiery :) wszystko na legalu i sprzedali. Kiedy już sprzedali samochód dali cynk dla właściciela pojazdu że ten może zgłosić że mu ukradli auto :). Firma leasingowa działa bardzo sprawnie i szybko namierzyli auto w Polsce :) Jak to się skończyło ? Niestety prokuratura Polska nie wiedziała jak z tego tematu wybrnąć więc mija już drugi rąk a auto stoi na parkingu policyjnym i gnije :).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odnośnie ceny. Jakiś czas temu podjąłem próbę sprzedaży swojej 330d, również bezwypadkowej (niemalowanej) i z bardzo dobrze udokumentowanym przebiegiem za cenę wyższą od opisywanego auta...każdy marudził, że dużo, że chce mniej zapłacić, targowali się - a żaden nawet nie pofatygował się obejrzeć auta itd. A tu czytam, że jednak takie auto powinno kosztować dużo więcej niż 80kzł :) Ciekawe.

Poza tym, dla jasności, koszty rejestracji i opłat takiej 330d w Polsce licząc VAT i akcyzę to ponad 30 tys. zł (!) Tak jakby ktoś chciał sam sprowadzić sobie z zachodu i ceny w PL są mu za wysokie.

Opublikowano
Kolego ja swoje BMW 530d Z 2006 roku bardzo fajnie wyposażoną sprzedałem za 67 tysięcy :) mimo że był przebieg 240 tysięcy. Teraz szukam dla Siebie używanej piątki max 2 letniej i praktycznie każdą którą przeglądam na Internecie w atrakcyjnych pieniądzach to wał. Jak nie cofnięty licznik :) to malowana. Jest kilka sztuk z Polskiego Salonu niestety z marnym wyposażeniem dlatego nazbieram jeszcze trochę i kupię u Dealera demo car gdyż sprowadzenie auta z Niemiec mija się z celem a interesuje mnie tylko silnik 530D.