Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam nastepujacy problem, jakis miesiac temu wymienilem pasek wielorowkowy, wraz z napinaczem hydraulicznym i rolkami, tydzien temu mialem awarie samochodu, poszla uszczelka pod termostatem i pasek wraz z wszystkimi rolkami został zalany plynem z chlodnicy, po 3 dniach pasek zaczął piszczec, to nawet nie jest piszczenie tylko cos w rodzaju "cykania", odgłos ustaje jak silnik nabierze temteratury, ale jak troche ostygnie to dalej to slychac, pryskałem specyfikiem do paskow ale nic nie pomoglo. w sumie to juz chyba 3 pasek ktory wymieniłem, za kazdym razem po kilku miesiacach zaczyna wydawac ten sam dzwiek.dziwna sprawa.Prosze doradzcie cos
Opublikowano
Czasami problemem jest łożysko w które dostała się woda. Bardzo szybko się wyrabia i zaczyna bić. Wraz z biciem liniowość napędu pasowego zostaje zachwiana i pasek zaczyna piszczeć na tak niestabilnej rolce. Musiałbyś posprawdzać po kolei czy któraś rolka nie wydaje dźwięku zużycia.
Opublikowano
problem w tym ze juz wczesniej mialem taka sama sytuacje byl ten sam dzwiek, kumpel mi doradzil zebym jeszcze razm wymienil pasek i o dziwo nastała cisza, jak raka odjal, wtedy byl spokoj na kilka miesiecy
Opublikowano

Khem. Podobno tylko oryginal jest wiecznie cichy w tym aucie.

Ma jakis tam meszek dodatkowy czy cos.

Sprawdzales wszystkie rolki i napinacz?

Opublikowano
napincz wymieniony, rolki tak samo, pojechalem dzisiaj i kupilem z tego wszystkiego nowy pasek i przestał piszczec;p temat do zamkniecia
Opublikowano

Jak nie kupiles z ASO to daj mu pare miesiecy i znowu zacznie.

Podobno taki urok maja te paski :). Jest o tym na forum bo czytalem kiedys.

Opublikowano

Witam,

ja swego czasu wymieniałam wszystko co mogło mieć związek z piszczeniem, tzn. koło pasowe, rolki, napinacze, paski Conti. Trochę kasy poszło w błoto żeby się przekonać, że trzeba kupić ORI pasek w ASO. Do dnia dzisiejszego żadnego pisku nie ma. Polecam wszystkim

Pozdrawiam

Opublikowano

Yoshimura01

Właśnie od jakiegoś czasu brałem to pod uwagę, ale odpuściłem temat ze względu na próbę sprzedaży auta.

Widzę jednak, że zainteresowanie e46 3.0 w dieslu, w automacie i jeszcze kombi jest zerowe, więc chyba powrócę do tematu.

--

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano

Jest zerowe, jesli chcesz za ten samochod 35 tys zl.

Za odpowiednie pieniadze do rocznika i stanu sprzedasz wszystkoe. Niektorzy szukaja tylko diesla 3.0 i tylko tourgina. Automat to dla mnie np minus.

Opublikowano

Tylko, że ja nie chcę 35tyś. a średnią cenę z otomoto. Chodzi o to, że nie ma nawet 1 telefonu, nic.

--

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano

I 27,500 to srednia cena otomoto?

Za 31tys w tej chwili moge miec E90 320d z 2006/2007r. Za 39tys szatyn sprzedaje E60 530D.

Nie obraz sie, ale jak dasz tam 24 tys to na pewno ludzie beda dzwonic.

Opublikowano

Dokładnie ja 2 miechy temu swojego turasa 2003 wystawiłem za 17 i zero tel.Poszedł za 15 w godzinę.Polak nie kupi za cenę gdzie jest tego pełno,tylko szuka okazji.Mi akurat nie zależało na bujaniu się z autem pół roku.Jak chcesz szybko sprzedać zjedź do minimalnych za ten rocznik.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

No cóż... w sumie to podejrzewałem, że tak się skończy całe to sprzedawanie auta.

Obniżę cenę i zobaczymy czy będą chętni.

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano
Ladne auto szkoda że nie wiedziałem prędzej pewno byśmy się dogadali w lutym kupiłem coś takiego 2 litry za 25 tysi ale też piękne :D
Opublikowano
No cóż... w sumie to podejrzewałem, że tak się skończy całe to sprzedawanie auta.

Obniżę cenę i zobaczymy czy będą chętni.

Kolego, to jest zycia. Ludzie chcieliby tyle ile te auta kosztowalo rok, dwa temu.

Teraz wyszedl nowy model, E90 polecialo na leb i E46 razem z nim. 27,5tys to juz prawie 30tys. Za troche ponad 30tys idzie kupic E90.

Takie sa po prostu fakty. Jakbys mial w coupe to na pewno bys wzial 27,5tys. Za sedana w manualu moze tez.

Do tego dochodzi fakt, ze napalency szukaja z Mpakietami, a Ty masz ta zawieche na moje oko dziwna troche. 330d z reguly siedzi nizej, a u Ciebie jakby zawieszenie bylo z X-a.