Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam dziwny problem kupiłem sobie felgi ori BMW 16 z oponami 205.55 ..Po założeniu tych oto alu auto mi pływa dziwnie po drodze .. Dodam ze na 15-nastkach jest wporzadku tylko na 16 wariuje . Koła wyważone felgi proste co to może być ?
Opublikowano
nowe opony ? (fabrycznie nowe) jak tak to pierwsze 50km strasznie pływa po tym warstwa sie zetrze i bedzie GIT
Opublikowano
Ale czy opony spowodują aż takie pływanie i dziwne ściąganie w prawo raz w lewo ? Nie kolego są to stare opony dokładnie Takie Pirell P7 z roku 1305
Opublikowano

Opony 8 lat wiec pewnie to ich wina

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Wcześniej nie miałeś czasami węższych? Ja miałem zimowe 205 a po zimie założyłem 225 i zaczęło się pływanie. Wcześniej na tych samych 225 nie występowało, ale w zimę łączniki mi się zużyły i dopiero na szerszych kapciach dało się to odczuć. Po wymianie łączników znowu spokój.
Opublikowano
u mnie tez bylo podobnie okazalo sie ze felgi byly do prostowania , najgorzej bylo na koleinach wtedy samocho zachowywal sie jak na statku po odaniu felg do prostowania wszystko wrocilo do normy
Opublikowano
Sprawdź ciśnienie. Za wysokie może powodować niestabilność.

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
Sprawdź ciśnienie. Za wysokie może powodować niestabilność.

Ciśnienie nabijałem zgodnie z naklejką czyli przód 1.8 a tył 2.2

Opublikowano

Mi chodziło tylko o nowe opony jeszcze z "dzyndzlami" jak się założy to jest wrażenie przez pierwsze 50km jak by auto jechało cały czas lekkim driftem (jest to mega mocno odczuwalne ) ale nie tyczy sie uzywek

krzywa felga by oznajmiała sie przedewszystkim wibracjami całego auta ...

co do ciśnienia to ja bym dał 2,5 na przód i 2,5 na tył (mniej pali i lepiej sie prowadzi)

1305 ... znaczy 13 tydzien 2005 roku ... toż to zabytkowe opony ! nie szkoda ci ich na jazde ?

Opublikowano
Byłem dziś na wulkanizacji i sie okazało ze wszystkie cztery opony latają we wszystkie strony .. Czyli raczej przyczyna odnaleziona na szczęście felgi są proste jak strzały:)