Skocz do zawartości

[e46] 1.9 benzyna/gaz - przewód odpowietrzający

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie o ten przewód nr 10.

http://pics.tinypic.pl/i/00413/mk7r68rssjhh_t.jpg

Jest to przewód odpowietrzający i teraz moje pytanie czy przez ten przewód przepływa płyn chlodniczy ? pytam poniewaz gdy termostat mi sie otwiera wtedy cieknie mi plyn chlodniczy, problem mam z tym ze nie moge znalesc gdzie. Dzisiaj odkrecilem filtr kabinowy i znalazlem ten przewod ze jest rozerwany przy koncówce.

Opublikowano
Ten wąż jest w koszulce z wężykiem od chłodzenia.Może ten drugi jest uszkodzony
never again N46
Opublikowano
odpowietrzenie skrzyni korbowej (potocznie odma) nie tam nie leci plyn chlodniczy przynajmniej nie powinien.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Postanowiłem podpiąć się pod istniejący temat, żeby nie robić bałaganu. Mianowicie: po odkręceniu korka wlewu oleju na pracującym silniku strasznie rzyga olejem. Z tego co poczytałem wynika, że filtr odmy (część 11 z rysunku) do wymiany. Odkręciłem dzisiaj ten filtr i dmuchałem w niego i bez najmniejszych problemów przelatuje przez niego powietrze, nie jest w żaden sposób zapchany (przynajmniej mam taki wrażenie). Czy ktoś mógłby podsunąć jakieś pomysły czy to faktycznie ten filtr wymaga wymiany czy zwrócić uwagę na coś innego?