Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Pisze bo znowu mam problem.po opuszczeniu tylnej szyby na sam dol cos pierdyknelo i szyba lata sobie.odlepilem wygluszenie odkrecilem silnik no i linka spadła z tej prowadnicy.malo tego ta linka przy końcu jest pogieta wiec juz nie nawine jej na ta prowadnice.trzeba kupic nowy mechaniM.i teraz pytanie czy kupic uzywke jakas czy jakis nowy zamiennik?co polecacie?

Opublikowano
Ja kupiłem tydzień temu używkę za 120zł razem z silniczkiem,bo te zamienniki nie wyglądały najlepiej pod względem wykonania,a używka jest w idealnym stanie i gościu przy mnie ją demontował.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tylko oryginał.zamienniki to śmiecie w tym przypadku.

chyba że chcesz szybę przy końcu ręką dosuwać :D

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko nie wiem po co dwa razy ten sam temat :nienie:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
witajcie, mam juz uzywany mechanizm.jak sie pogoda u mnie poprawi to wymienie go sobie.takie pytanie do kogos kto juz to robil...trzeba tam cos ustawiac podczas przykrecania czy nie???.. aha i teraz jezdze ze sciagnietym wygluszeniem i sciagnieta tapicerka i dzis padalo u mnie no i deszcz dostawal sie do srodka i to napewno nie przez uszczelki jak to mozliwe?? oczywiscie to nie bylo tak ze sie lalo nie wiadomo jak tylko takie krople pojedyncze.
Opublikowano

Witam,

ja na tył kupiłem zamiennik i póki co 1,5 roku spokój... Działa bez zastrzeżeń

Pozdrawiam

Opublikowano
i jak nikt tego sobie sam nie wymienial?? bo nawet w sam naprawiam nie ta tego napisanego.jest tylko na przednie szyby a na tylne nie ma. a z tylu jest inaczej troche.
Opublikowano

Ja spróbuje najzwyklejszy zamiennik za 60 dych z allegro.

Oryginał akurat jest do dupy, i pada bardzo często. U znajomych którzy mają E46, to chyba u każdego ten mechanizm padł (przynajmniej jedna sztuka).

Opublikowano
Coś w tym jest. W mojej w tamtym roku padł podnośnik szyby od strony kierowcy. W tym roku padł podnośnik tylnej szyby od pasażera. Wymieniałem na nowe BMW OE. Wszystko pracuje OK. Spodziewam się, że w najbliższym czasie padnie prawy przód, bo szyba nie chodzi tak jak wcześniej. Przedni podnośnik kosztował mnie w tamtym roku około 500 zł, a tylny w tym roku coś około 400 zł. Wymiana po 100 zł. Może to dlatego, że często bawię się szybami, bo wolę świeże powietrze, niż powietrze z klimy. :roll:
Opublikowano
dalej nikt nie napisal jak wymiana wyglada :(... tylko wykrecic stary mechanizm i wkrecic nowy czy trzeba cos tam jeszcze zrobic z szybą?
Opublikowano
ok dzieki.juz zrobione.wygluszenie przykleilem inne wymienilem spinki na nowe i woda juz sie nie leje do srodka.a jak patrzylem to po przyklejeniu wygluszenia woda wydostawala sie przez otworki co sa na spinki przeznaczone.wiec dobrze te dziury uszczelnilem i jest teraz wszystko ok.:)