Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zamierzam dziś wymienić filtr paliwa w BMW E90 320D moje pytanie Czy przy wymianie filtra napełnić go olejem napędowym oraz czy wymieniać Oringi na podgrzewaczu paliwa oraz jakie są wymiary tych oringów ponieważ nie dostałem z filtrem Mana. Czy przy tym zabiegu odłączać akumulator?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja ostatnio wymieniałem na MANN-a i zapobiegawczo zalałem ropą, oringów nie ruszałem - śmiga jak należy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz zalać albo po wymianie dać kilka razy na zapłon aż pompka przestanie pracować i filtr napełni się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wlasnie wymienilem olej fitr oleju i powietrza. Swoją droga oring ten na podgrzewaczu mogli by do filtra dorzucic. Ale teraz powymianie kkreci trochee jakby dłużej.
Opublikowano
Normalka, u mnie też tak było, po wymianie przejechałem kilkanaście km i już kręcił normalnie. Co do oringu to założyłem taki z zestawu uniwersalnych oringów bo akurat posiadam owy zestawik
  • 2 lata później...