Skocz do zawartości

Różnica drzwi przed a po lifcie e e39

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Witam, miałem ostatnio małą stłuczkę i muszę zmienić drzwi kierowcy i pasażera i teraz moje pytanie ,czy drzwi przed i po lifcie różnią się czymś . Chcę tylko zmienić blacharkę ,a resztę gratów przełożyć z moich drzwi bo wszystko jest sprawne i czy wszystko będzie pasować bez problemu?????

Sprawdź na allegro.

Jeśli chcesz do swojego po lifta wpakować drzwi z przed liftu, na pewno nie dopasujesz pod kolor bo odcienie się zmieniły i nie ma szans. Jak szukasz drzwi w byle jakim kolorze to dopasujesz. W przedliftach listwy nie są malowane. Są czarna. Poliftowe mają malowane pod kolor nadwozia za wyjątkiem shadowline albo m-pak Już nie pamiętam.

Jeśli chcesz drzwi wybrać pod kod lakieru musisz szukać po lifcie takich blach.

• Zasłużeni forumowicze
Sprawdź na allegro.

Jeśli chcesz do swojego po lifta wpakować drzwi z przed liftu, na pewno nie dopasujesz pod kolor bo odcienie się zmieniły i nie ma szans. Jak szukasz drzwi w byle jakim kolorze to dopasujesz. W przedliftach listwy nie są malowane. Są czarna. Poliftowe mają malowane pod kolor nadwozia za wyjątkiem shadowline albo m-pak Już nie pamiętam.

Jeśli chcesz drzwi wybrać pod kod lakieru musisz szukać po lifcie takich blach.

Dokładnie tak jak piszesz ,nie znalazłem drzwi w moim kolorze i kupiłem srebrne ,ale nie wiem czy dobrze zrobiłem ,a co do listew to muszę właśnie kupić drugie bo te które kupiłem są czarne i mają srebrny pasek .

No i wracają do wypowiedzi pierwszego kolegi to tak jak piszesz z tą uszczelką (to samo mówił mi lakiernik ) i pytanie jak on z tym sobie poradzi????? Nie szczędzę kasy na naprawę i chcem ,żeby było to zrobione jak najlepiej .

Ja mam drzwi uderzone o krawężnik podczas wysiadania i niestety wdała się korozja. Szukam drzwi o identycznym kodzie lakieru. Założę drzwi i będę lakierować dopiero jak po założeniu stwierdzę, że widać różnicę. Na razie mi się nie śpieszy i cierpliwie czekam aż będą jakieś drzwi w okolicy

• Zasłużeni forumowicze
A mam jeszcze takie pytanie bo kolega z forum ma na sprzedanie właśnie te listwy drzwi całe czarne bez tego srebrnego paska i jak to by było z polakierowaniem ich pod kolor nadwozia ? Nie będzie z tym żadnych problemów ???

• Zasłużeni forumowicze
Mam jeszcze jedno pytanie, auto dostało także w słupek i zastanawiam się ciągle czy da się to poskładać tak jak było wcześniej ,czy jednak będzie już widać??? Fachowiec który będzie to robił mówi ,że trzeba wstawić drugi słupek z kawałkiem progu . Mieliście już takie operacje w swoich autach , jak to u was wyszło?????

• Zasłużeni forumowicze

Ciąć trza na bank bo słupek oparł się aż o siedzenie w środku :cry2:

Widzę bolo 73 ,że siedzisz chyba w tych tematach bo wiesz o co chodzi . A jak z tą uszczelką klejoną ,da się to porządnie zrobić ? Mówiłem dla lakiernika ,że cena nie gra loli ,ale ma być zrobione jak najlepiej ,lecz zobaczymy jak to będzie . Zrobię foto i podeślę Ci na PW to może coś doradzisz ?

witam

no to kolego auto na rame i heja

co do uszczelki to trzeba ja podgrzać i oderwqać delikatnie

klej powinien zostać na uszczelce czyli przy montażu podgrzewasz i powinna się przykleić,

miejsca w których uszczelka się nie przyklei potraktuj kropelką i powinno być git

uszczelka przy odklejaniu lekko wydłuży to trzeba ją skrócić i skleić