Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dwa problemy z autkiem mi się nałożyły;) Wtryski oraz PDC od kilku dni wydaje dźwięki jak mu się podoba, ale głównie to ciągle piszczy. Inpa nie pokazuje żadnych błędów, ale po wbiciu wstecznego jeden z czujników automatycznie schodzi na pole jak widać na załączonym foto, czasami dwa szwankują, ale głównie lewy dolny (według rozpiski Inpy) schodzi do ok 9 i wtedy już wyje całość. Jak nasłuchuję każdego to wszystkie cykają i jeśli przyłożę nogę to poprawnie reagują w Inpie ale ten jeden pomimo tego powoduje pikanie, a następnie ciągły pisk;/ Można je jakoś szybko zamienić miejscami, aby zobaczyć czy to on coś oszukuje?

http://img17.imageshack.us/img17/7612/nha9.jpg

Opublikowano

Na początku wydawało mi się że mógłbyś tylko wtyczki zamienić na czujnikach ale wiązka jest tak robiona że chyba łatwiej będzie wyjąć czujniki...

Mam pytanie: gdzie w INPIE znalazłeś test tych czujników?

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Do wymiany. Mozesz latwo sprawdzic przekladajac dwa miejscami ze soba czy to wiazka czy czujnik, ale na 99% czujnik bo kolega ma to samo.

On sie nosi juz rok z jego wymiana.

Opublikowano
Mam pytanie: gdzie w INPIE znalazłeś test tych czujników?

Też mnie to interesuje. Kurde ta INPA to jednak ma masę opcji diagnostycznych tylko jak widać trzeba pogrzebać.

Opublikowano
Ależ co Wy Panowie mówicie to było na wierzchu, nie trzeba nigdzie grzebać, aby sprawdzić w ten sposób czujniki. Z głowy już nie powiem ale wchodziłem w body/PDC i tam znajduje się już jedna z opcji do wyboru, która pokazuje stan aktualny czujników. Może ktoś mi powie jak mogę na czas nieużywania zdezaktywować PDC? NCS INPA, średnio mi się widzi ciągłe pikanie lub piszczenie z każdorazowym wbiciem wstecznego. Dxtr71 czy można wyjąć czujniki bez zdejmowania zderzaka?
Opublikowano

Tak. Listwa z czujnikami jest osobna od zderzaka. Ciagnac za nia odciagniesz ja od zderzaka :) (latwo sie nie podda, ale sie podda).

Wtedy masz mozliwosc odpiecia poszczegolnych czujnikow i ich wymiany.

Opublikowano
Dzięki wielkie:) Jeszcze jakby ktoś powiedział, czy można tymczasowo wyłączyć przynajmniej buzzer spod kiery?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wypnij wtyczkę od modułu pdc, który jest w bagażniku (między schowkiem nad kołem zapasowych a kanapą), jak podniesiesz płytę bagażnika to w rogu będą dwie nakrętki, dalej ogarniesz co zrobić :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ok dzięki maniek, nie ma nic bardziej irytującego jak ciągłe wycie na wstecznym;) Myślę, że temat wyczerpany, już wszystko wiem :roll:
Opublikowano
Witajcie, zrobiłem myk i zamieniłem ten niby uszkodzony ze sprawnym i według Inpy przeszkodę widzi teraz ten, który wcześniej był sprawny. Na moje oko coś moduł się chyba sypnął bo to już nie wina samych czujników. Dodam, że głównie pokazuje przeszkodę w skali 40/100 i jak go zasłonię to prawidłowo spada do 0 i wyje ale więcej jak 50 nie podejdzie na otwartym polu, a powinno być 100 jak w pozostałych sensorach. Jakieś propozycje naprawy tego problemu? :roll: