Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, normalnie juz mam dosyc tego auta, ciagle cos... przed wczoraj wywalilo mi odpowietrznik, wszystko wporzadku, kupilem w aso, przykrecilem nowy. Lecz auto zaczelo sie szybciej grzac od tamtego momentu. Sprawdzilem dzisiaj dluzsza jazda to sie okazalo ze temperatura dochodzi max 102 stopnie, wiec jest rownierz wporzadku. Lecz problem wynikl teraz gdy chcialem podjechac do sklepu a tu sie okazalo ze spora plana plynu chlodzniczego mam pod autem. Przy odpowietrzniku i zbiorniczku jest sucho, pod chlodnica rowniez. Plama wychodzi tak jak by z pod silnika. Pytanie z kad tam moze sie wylewac ? i co moze byc powodem.
Opublikowano
Dobra jest tak, nie posiadam kanalu, ale jakos sobie poradzilem z oslona silnika, choc jest to bardzo ciezka sprawa bez kanalu. Płyn ucieka tak jak by zpod silnika ale tylko wtedy gdy termostat sie otworzy.
Opublikowano

To by wskazywało na chłodnicę. U mnie ogromnie ciężko było stwierdzić czy to chłodnica czy coś innego bo przy temperaturze się "uszczelniała" pomimo ciśnienia gdzie powinno właśnie sikać płynem. Dopiero jak naciskałem wąż od dużego obiegu czyli za termostatem na zimnym silniku to było widać wyciek.

Niestety, ale musisz iść gdzieś na kanał i to poszukać. Widać wyciek więc powinieneś go dość łatwo zlokalizować. Nikt na odległość Ci nie powie gdzie masz wyciek.

Opublikowano

Tez miałem problemy z płynem w tym silniku. U mnie był pekniety zbiorniczek po nagrzaniu dopiero było widac wyciek.

Najlepiej nagrzej samochod jezdzac az termostat sie otworzy. Otworz maske i szukaj wycieku. U mnie bez kanału było widac z którego miejsca wycieka.