Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

http://otomoto.pl/bmw-330-m-pakiet-C29722135.html

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBAEV51080PD80215

Kod typu EV51

Typ 330I (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 2001-10-18

Składanie Wyposażenie

S169A ABGASNORM EU3 Redukcja spalin EU 3

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S338A M SPORTPAKET II M Pakiet sportowy II

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON System HiFi Harman Kardon

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S716A M AERODYNAMIKPAKET II Pakiet aerodynamiczny

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S772A INTERIEURLEISTE ALU BLACK CUBE Listwy wewnętrzne Alu Black Cube

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

Wyposażenie seryjne

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Sprawdzam właśnie tą 330i ze Szwajcarii. Według zdjęć książki i informacji z ASO przebieg wydaje się być wiarygodny:

- w lipcu 2009 przebieg ok 102 000, ostatni serwis w ASO

- wrzesień 2010 - 125 000 w serwisie Bosha

- styczeń 2013, ostatni wpis w książce przy 160 000 w jakimś mniejszym warsztacie, w którym powiedzieli mi, że auto było "tip top" w czerwcu tego roku.

Sprzedający mówi, że mechanicznie jest OK, nic nie malowane.

Próbuję wziąć dzień wolnego żeby umówić się na przegląd w Warszawie pod koniec tygodnia, sprzedający zgodził się bez problemu przyjechać ponad 100 km do ASO.

No i pytania do Was, co myślicie i na co mam uważać? Nigdy nie miałem do czynienia ze szwajcarami. Czy w VIN nie powinno być zapisu że auto jest na rynek Szwajcarski?

Druga sprawa to gwintowane zawieszenie Supersport Performance - znacie taki sprzęt? Jak sprawuje się na naszych drogach?

Dzięki!

Opublikowano
Tak, w vin powinno być auto na Szwajcarię, jak nie ma to nie był to model wyprodukowany wyłącznie na ten rynek. Powiedz gdzie sprawdzałeś przebieg.
Opublikowano
Poza tym auto jest sprzedawane za równowartość 9tys CHF odjąć od tego wysokie opłaty i zysk handlarza to kupił go pewnie za 5,5-6tys CHF za takie pieniądze, taki model z takim przelotem, bezwypadkowy, kosztuje x2 a nawet x3 W Szwajcarii taki sam model z przebiegiem j.w jest droższy od np. 3 lata młodszego ale z przebiegiem np 300tys. Bardzo, ale to bardzo dokładnie przebadaj ten egzemplarz.
Opublikowano

Właśnie dlatego trochę zbyt dobrze mi to wygląda i staram się sprawdzić, gdzie się da.

O przebieg pytałem w BMW Sikora, ale coś mi nie pasuje, bo jeśli dobrze pamiętam (a nie zapisałem od razu) to podali mi przebieg z czerwca 2009 minimalnie poniżej 100 000, a w książce jest lipiec i 102 000, dlatego będę dzwonił jeszcze raz.

Opublikowano
Z samych fotek wygląda interesująco .......... poza ringami :mrgreen: .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z samych fotek wygląda interesująco .......... poza ringami :mrgreen: .

Najbardziej interesująco wygląda brak wklejki ciśnienia opon ale spoko jest za to wklejka srs po stronie kierowcy :shock:

Opublikowano
Najbardziej interesująco wygląda brak wklejki ciśnienia opon ale spoko jest za to wklejka srs po stronie kierowcy :shock:

Ha, dobra uwaga. Myślałem o tym, że jest bardzo zniszczona, ale nie, że po złej stronie :duh:

Edit: I zdjęcie zniknęło… :)

Opublikowano

Szczepan z anglika? Czy tylko elementy adaptowane?

....zaraz się odezwie sprzedawca. Będzie rzucał burakami czy nie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie zdjęcie znikło, kolejny który będzie teraz na mnie polował, tyle że musi się ustawić w kolejce po moją głowę, może czas się zastanowić i dać sobie spokój z pisaniem w tym dziale :?: :roll:
Opublikowano
Już jakiś z Łukowa rzucał się na forum, tylko nie wiem czy to ten sam. Na pewno jest tu obecny. :D

A no tak....530i mpakietos

Opublikowano

No i już mamy nowe zdjęcie, bez naklejki. :duh:

Wszyscy kombinują… Chyba pozostaje wyjechać do Niemiec albo zatrudnić kogoś zaufanego, kto się tym zajmuje. Pewnie znajdą się takie osoby na forum?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i już mamy nowe zdjęcie, bez naklejki. :duh:

Wszyscy kombinują… Chyba pozostaje wyjechać do Niemiec albo zatrudnić kogoś zaufanego, kto się tym zajmuje. Pewnie znajdą się takie osoby na forum?

Do 30tys nie kupisz pewnej niekombinowanej w żaden sposób 330i po lifcie, chyba że właściciel a nie hadlarz będzie taką sprzedawał i nie w De tylko u nas w kraju, Ja szukam takiej forumowiczowi już ze dwa miesiące i nikt z De mi takiej nie zaproponował a zapewniam cię że możliwości i kontakty mam dość dobre, zawsze problemem jest cena :mad2:

Opublikowano
Do 30tys nie kupisz pewnej niekombinowanej w żaden sposób 330i po lifcie, chyba że właściciel a nie hadlarz będzie taką sprzedawał i nie w De tylko u nas w kraju, Ja szukam takiej forumowiczowi już ze dwa miesiące i nikt z De mi takiej nie zaproponował a zapewniam cię że możliwości i kontakty mam dość dobre, zawsze problemem jest cena :mad2:

Zdaję sobie z tego sprawę. Nie jestem nawet nastawiony w 100% na 330i, ale szukając benzynowego sedana z R6 po lifcie mam do wyboru jedynie 320, 325 albo 330 i tych ostatnich widuję najwięcej (a i sporo jest opinii, że jak już R6 to najlepiej 330i bo różnice w spalaniu stosunkowo niewielkie a wrażenia znacznie lepsze). Dodać do tego jakieś konkretne wymagania co do wyposażenia i już w ogóle nie ma w czym wybierać. A nie oczekuję ideału, w końcu to 10-letnie auta… mogę mieć pół auta pomalowane, ale fajnie byłoby wiedzieć, że nie jest po poważnym wypadku, przekładkach, itp, ale jest w pełni sprawne.

Jeśli mogę wiedzieć, w jakich kwotach możesz znaleźć w miarę dobrą sztukę? Na mobile.de ceny przeróżne, są i po 50 000 zł + koszt sprowadzenia, a u nas zdecydowana większosć 330i w ogłoszeniach mieści się w 30 000 (a są i 'okazje' za 20 :duh: ).

Szukam już kilka miesięcy i do większości oglądanych nawet nie opłacało się wsiadać, więc już się zastanawiam, czy próbować szukać w DE albo sobie darować i kupić zwyczajną 318i, bo łatwiej znaleźć zadbaną.

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio ktoś z forum wrzucił srebrnego sedana za 25 tys, co prawda wyposażenie ubogie i rocznik 2000/2001, ale rzekomo autentyczny przebieg (ok. 200tys) i świetny stan, był w dziale sprzedam, z tego co pamiętam fioletowe/granatowe welurowe siedzenia

@edit

viewtopic.php?f=5&t=220398 już nawet cena inna... :)

Edytowane przez mes..
http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg
Opublikowano
330i też znajdziesz ładną bez problemu, ale jak wspomniałeś te 50tys.zł trzeba dać :)

Tylko po co?

Opublikowano
Wiadomo, że wydając tyle na samochód z tego rocznika trzeba się liczyć z tym, że będzie musiał zostać na ładnych parę lat - bo sprzedaż będzie po prostu nieopłacalna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja będę sprzedawał za dwa tygodnie 320i 2003r sedan motor 2,2 R6 170KM kolor biały uni alpin weiss III jak zawsze prawdziwy przebieg i takie tam gadanie handlarzyka :mrgreen: teraz auto jest w trakcie opłat. Auto nie jest powypadkowe, uwielbiam białe bmw dlatego jest moja :D chcesz wiedzieć więcej pisz na priv cena jak zawsze u mnie bardzo wysoka 30tys zł, w De miała II właścicieli, przebieg oczywiście udokumentowany i sprawdzony tylko 161tys, wypasem nie imponuje ( xenon, grzane pośladki, pdc, alu, klimatronic) ale swoim stanem już tak. 330i to ciężki temat niestety ...
Opublikowano
330i też znajdziesz ładną bez problemu, ale jak wspomniałeś te 50tys.zł trzeba dać :)

No i właśnie… tylko czy przy takiej kwocie nie lepiej zastanowić się nad młodszym autem z mniejszym silnikiem? :)

Ja będę sprzedawał za dwa tygodnie 320i 2003r sedan motor 2,2 R6 170KM kolor biały uni alpin weiss III jak zawsze prawdziwy przebieg i takie tam gadanie handlarzyka :mrgreen: teraz auto jest w trakcie opłat. Auto nie jest powypadkowe, uwielbiam białe bmw dlatego jest moja :D chcesz wiedzieć więcej pisz na priv cena jak zawsze u mnie bardzo wysoka 30tys zł, w De miała II właścicieli, przebieg oczywiście udokumentowany i sprawdzony tylko 161tys, wypasem nie imponuje ( xenon, grzane pośladki, pdc, alu, klimatronic) ale swoim stanem już tak. 330i to ciężki temat niestety ...

Wierzę, że fajna, ale ja niestety zdecydowanie nie jestem fanem białych samochodów. :roll: (tak, wiem, kolor najważniejszy, ale mimo wszystko :8))

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
50tys za e46 to już przegięcie nawet dla mnie :mrgreen: co do koloru też Cię rozumiem, każdy ma swoje upodobania, powodzenia zatem.