Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Własnie sprzedałem swoje autko i zastanawiam się nad zakupem nowszego jak w temacie.Do końca nie jestem zdecydowany ,więc fachowa pomoc mile widziana :cool2: :cool2: :D .Sugestie i dobre rady to jest to na co czekam,jak to jest z tymi 318D-tzn z rozrządem w nich,bo wn 320 D z 2006 było elegancko-zrobiłem 290 00km i zal było auta sprzedawac :cry2: ,ale pewnie kupie młodsze i lepsze..... :mrgreen:
icon4.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bierz 320d albo 330d, 318d muli.

Jeśli jeździsz choć trochę po mieście to koniecznie automat.

Na Twoim miejscu szukałbym w Niemczech w ramach Premium Selection.

Opublikowano
Coś premium selection właśnie mam zamiar bo mieszkam w Niemczech tylko z ceny muszę im urwać B-)
icon4.png
Opublikowano

Masakra 24000€ sobie życzą za coś rozsądnego i nie bardzo chcą negocjować :$ :duh: :mad2:

:duh: no nic trzeba szukać dalej,a ktoś sie orientuje jak jest z rozrzadami w 318 d z 2010 lub 2011?

icon4.png
Opublikowano
Czy ktoś miał może doświadczenie z motorem N47N ECE L M w 318D z 2011 roku-chodzi mi o to czy tam tez były problemy z rozrządem.
icon4.png
Opublikowano
Nikt nie pomoże ???? :?: :?: :?: :?: :?: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
icon4.png
Opublikowano
Nikt nie pomoże ???? :?: :?: :?: :?: :?: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Kolego w temacie obok wypowiada się ekspert:

Z tego co wiem to we wszystkich autach z tym silnikiem zerwanie lancucha nastepuje w przedziale od 150 do 200 kkm - u niektorych szura u niektorych nie.

z Nim pogadaj.

Opublikowano

Z tego co wiem to we wszystkich autach z tym silnikiem zerwanie lancucha nastepuje w przedziale od 150 do 200 kkm - u niektorych szura u niektorych nie.

z Nim pogadaj.

No co za wsiur normalnie :shock:

hassassyn - spusc cisnienie czlowieku :roll:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano

z Nim pogadaj.

No co za wsiur normalnie :shock:

hassassyn - spusc cisnienie czlowieku :roll:

Pomogłem koledze, bo pytał o rozrząd w N47, a Ty wiesz co się dzieje we wszystkich autach z tym silnikiem (cytat powyżej). Nie wstydź się swojej wiedzy. Podziel się z innymi :norty: .

Opublikowano
No widze ,ze trafilem na typowego trolla internetowego :cool2:

No widzisz jaki jesteś. Zamiast odpowiedzieć koledze, to Ty o trollach :(

To ja mu pomogę.

Masakra 24000€ sobie życzą za coś rozsądnego i nie bardzo chcą negocjować :$ :duh: :mad2:

:duh: no nic trzeba szukać dalej

No co Ty kolego, gdzie Ty kupujesz. Tutaj kolega z dojczlandów pisze zupełnie coś innego:

Dodatkowo , obserwowalem rynek w DE i wiem jak jest, wiec mnie nie pouczaj. Auta w tymi silnikami, dochodzac do 150 kkm , automatycznie traca w na wartosci, bo kazdy przecietny urzytkownik, nawet tu w DE wie jak jest.Po 150kkm prawdopodobienstwo zerwania jest b.duze, i niemcy chca sie ich pozbyc zanim dojdzie do uszkodzenia silnika.
Opublikowano

Ale po sobie jedziecie-całkiem niepotrzebnie :nienie: :nienie: :nienie: :nienie:

Mnie interesują konkrety,ceny w De sa jakie pisałem-dotyczy to aut z przebiegiem ok 40 000km

Rozkodawalem vin jednego z nich i wyszlo ,ze motor ma N47N ECE L M dokładnie z 2011 roku :cool2: i tylko taki biore pod uwagę,2008 itd. nie biore pod uwage :nienie: :D

icon4.png
Opublikowano

na bydlo trzeba batem, nie poradzisz...

btw. tutaj bedzie ciezko o jakies konkretne info , bo tych aut w PL jest malo, w DE jezdzi wiecej ale pewnie wszystkie jeszcze na gwarancji ...

Moge polecic ci jedno niemieckie forum :http://www.motor-talk.de/forum/bmw-3er-f30-f31-b810.html

W sumie to nie wiem w jakim rejonie mieszkasz, ale jakbys potrzebowal info bezposrednio, to plecam ci

BMW Niederlassung Essen - rozsadni ludzie i bardzo uprzejmi

Opublikowano

Dzieki za info.Do Essen mam niedaleko ok 90km :D

Kurcze na forum trzeba się logować niestety aby cos znalesc :(

icon4.png
Opublikowano

Swoja droga 24000€ to sporo chca jak za 318 z tego roku.

Ostanio na stronie procar widzialem 2012 z przebiegiem 25kkm za 25 k€ , juz ogladam bo za rok przymierzam sie do zmiany, ale raczej przesiade sie na 5er :wink:

Opublikowano
Kolego kota, mam pytanie trochę off-topic. Zrobiłeś 290 000 km. Miałeś jakieś problemy z turbo po drodze czy zrobiłeś ten przebieg bez wymiany?
Opublikowano
Ja trochę dużo jezdze,108km do pracy mam to rocznie ponad 50 000km robie,wiec szukam w miare ekonomicznego rozwiązania.Zaoferowali mi 318 d z 2011 za 21 000€ ale na stalowych felgach,bez ksenonów i zero negocjacji,przebieg 33 000km-tylko nie mam pewności co do tego rozrządu i jakie spalanie będzie,mialem 320 d E91 z 2006 i było średnio 5,7l/100km-zrobilem nim do 290 000km i stan b dobry.A Twój jak się spisuje?
icon4.png
Opublikowano
Kolego kota, mam pytanie trochę off-topic. Zrobiłeś 290 000 km. Miałeś jakieś problemy z turbo po drodze czy zrobiłeś ten przebieg bez wymiany?

Kupilem auto z przebiegiem 121000,wymienilem tylko termostaty i regeneracja dpf,na biezaca plyny i fitry i auto jak ta lala-dodam ze to była wersja flotowa tzn 110KW

icon4.png
Opublikowano

Powiem tak czytalem zagraniczne forum i byl przypadek zerwania na gwarancji z 2012 !!!!! czujecie !!!!

A szuranie to norma nawet z 2012 parodia

Opublikowano
na bydlo trzeba batem, nie poradzisz...

Widzisz jakiś bezradny? Powypisywałeś głupoty, jeden Twój post przeczył drugiemu, pokazałem Ci to, A Ty zamiast zamilknąć albo odnieść się ad rem, to ubliżasz mi od bydła, napinaczy, trolii itd. W dojczlandach Cię takiej kultury nauczyli?

Nie masz nic do powiedzenia to zamilcz jajko, a nie innych wyzywasz, bo kiedyś za takie zachowanie ktoś Ci da w ryj na ulicy i jajecznica z jajka zostanie :norty:

Opublikowano

Ale panowie,rozmawiajmy o silnikach (rozrzadach),starczy już tych złośliwości.:-(

:cool2:

icon4.png
Opublikowano

hassassyn a ty dalej swoje ...

Podsumowujac : chlop ze wsi wyjdzie , ale wies z chlopa nigdy :mrgreen:

Opublikowano
Ale panowie,rozmawiajmy o silnikach (rozrzadach),starczy już tych złośliwości.:-(

No wiesz, wychodzi na to, że nie ma za bardzo o czym rozmawiać, skoro

we wszystkich autach z tym silnikiem zerwanie lancucha nastepuje w przedziale od 150 do 200 kkm[/u][/b]
:duh: :norty: :mad2:
Opublikowano (edytowane)

Z takiego fajnego forum taka wioske zrobic - zenada :?

Jak jeszcze nie zalapales franco to ci napisze wprost

Prezentujesz poziom do ktorego ja sie nie znizam, mozesz pisac co chcesz o cieszyc sie znad klawiatury jak to komus tam do***es

W realu pewnie masz 1,6 m i od razu bys wszystko odszczkal.

Dobranoc

A poza tym to mozesz mi cos napisac na PW jak masz problemy - zapraszam.

Przynajmniej tym co cztaja ten watek nie bedziesz humoru psol.

Edytowane przez turbojajko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.