Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W ten weekend odbyły się w całej Polsce w salonach premierowe prezentacje nowego X5, czy nikt z szanownych forumowiczów nie był na takowej premierze nowego X5 ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bylem w salonie w uk. Nie odbywalem zadnych jazd. Wszystkie nowe x5 staly w specyfikacji M. Obok nich postawili zwykla e70 i zwykla e53. Szkoda, ze dla porownania nie bylo e53 4.8is, x5m e70 i nowej f15. Wtedy to rozumiem. Bardzo podoba mi sie srodek z dwoma wyjatkami: nie lubie wystajacych ekranow oraz miejsca z tylu jest tyle samo, jesli nie mniej niz w e70. W tej kwestii srodek i wielkosc gt podoba mi sie znacznie bardziej. Zewnetrznie bardzo podobna do nowej x3. Nie mam pojecia co bmw wymyslilo z tymi wlotami na blotniku? Juz widze kamienie i bloto latajace na drzwi. ?ogolnie wrazenie pozytywne ale szalu nie ma. Chyba bardziej podoba mi sie e70 nadal. f15 dla mnie to taki duzy lift e70.
Opublikowano (edytowane)
Niestety jeszcze nie miałem okazji przetestować nowego X5,szkoda ponieważ dużo dobrego słyszałem nt. tego modelu, podobno komfort i jakość materiałów porównywalna do serii 7 nie wiem na ile w tym prawdy,ale mam nadzieje,że będe miał za jakiś czas okazje to zweryfikować :wink: .Jeśli chodzi o salon BMW w Szczecinie żadne informacje do mnie nie dotarły,żę Bońkowscy mają DEMO F15 u siebie, być może pod dachem takowe stoi nie chcą go forsować. Edytowane przez tylmanito
Opublikowano
W Szczecinie widziałem dzisiaj 2 F15-ki - jedna czarna ślicznotka M55d i "zwyklak"30d :)

Mi baaaaardzo sie podoba ten wóz...

Dziękuje za info,może się niebawem wybiore potestować,jeśli chodzi o wersje silnikową ja tam wybredny nie jestem 30d nie pogardze :wink:

Opublikowano
Salon w Szczecinie słynny w całej Polsce, też go odwiedzę :) ile razy jestem w szczecinie to spotykam co krok 50i czy m50d , widać salon robi dobrą robotę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obejrzałem F15 w ostatnią sobotę, choć dość pobieżnie. W Bawarii stoi M50d, biała. Bodykit może się podobać, choć dwie rzeczy dla mnie nie pasują- "nakladki" na błotnikach które chyba mają poszerzać optycznie oraz "nakładka" na bokach tylnej klapy.

We wnętrzu jest przestronnie, wygodny fotel (nie zwróciłem uwagi czy sport czy komfortowy), po ustawieniu pod siebie (180 cm) na tylnej kanapie duża odległość między kolanami a oparcie fotela. Spodobał mi się podświetlany pasek w desce rozdzielczej, z katalogu wynika że może być w dwóch kolorach- bodajże czerwonym i niebieskim. Podłoga z tyłu jest płaska (brak przetłoczenia na tunel środkowy) przez co miałem wrażenie, że siedzi się nieco za nisko (tyłek vs stopy). Z drugiej strony środkowe miejsce będzie wygodniejsze. Tylna kanapa jest raczej płaska, bez wyraźnych przetłoczeń w siedzisku. Jakość materiałów w mojej opinii co najmniej dobra :norty: nie zauważyłem też jakiś dużych szpar. Oczywiście lakier wciąż ma pomarańczową skórkę :mad2:

Bagażnik nie powala, na szerokość wydaje się nawet mniejszy niż w moim XC60, ale to może złudzenie optyczne bo ma pionowe boki a nie przetłoczenia. Pod główną podłogą dwa dodatkowe schowki, w tym jeden o głębokości ok. 30 cm więc można tam ukryć parę dupereli żeby nie latały po bagażniku.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Też ponownie obejrzałem F15 ,co do poprzednich uwag to właściwie zgoda z małymi ale... Materiały zdecydowanie lepsze ,chociaż razi zamykanie schowka pasażera (tani plastik jak w koreańczyku z lat 90 tych) ,ekran wysuwany (chyba wolę wbudowane) ,genialne fotele za dopłatą. Do produkcji wykorzystuje się aż 75 % podzespołów z UE (np. F25 - 65%) + 5 % z Ameryki Pólnocnej ,reszta wiadomo ... Chiny ,ale nie jest zle :D Znów w salonie najbardziej podobał mi się ,,brzydki'' GT ,nie wiem co w nim jest ,ale coraz bardziej myślę ,że może zamiast X5... :?:
Opublikowano
NO wlasnie Rafus...ja mialem podobnie, jestem maniakiem SUVow, ale po przejechaniu sie GT ...postanowilem odejsc od tej grupy wlasnie w kierunku pojazdu nizszego. Mam watpliwosc w kwestii tej wysuwanej nawigacji w F15, wg . mnie ona jest taka na "stale" nic nie wyjezdza jak w np. Audi A8
Opublikowano
tak ,bardziej chodzi mi oto ,że ekran słabo się komponuje na desce (w/g mnie gorzej niż np. w E70)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na bimmerfest wlasciciel F15 zaraportowal juz awarie F15. Samochod nie odpalil i jest u dilera :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Czołem,

dzis stałem się szczęśliwym posiadaczem F15 M50d w kolorze smolista czerń :)

We wtorek odbieram auto więc będę mógł opowiedzieć troszkę więcej o tym

jak sie jeździ.

Ps. Jutro moj kumpel odbiera tą białą 50d z Janek.

Ps. Silnik 40d bedzie mozna zamawiać od stycznia 2014, teraz jest 30d 50d i 50i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z grubej rury - gratulacje!

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czołem,

dzis stałem się szczęśliwym posiadaczem F15 M50d w kolorze smolista czerń :)

We wtorek odbieram auto więc będę mógł opowiedzieć troszkę więcej o tym

jak sie jeździ.

To trzeba stworzyć dział Galeria w F15 :cool2:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Gratulacje.

Przy odbiorze zwróć uwagę na usterki, które wychwycili właściciele na xbimmers tj. uszczelki drzwi, ogrzewanie kierownicy i parowanie reflektorów LED.

Poza tym pomocna jest i ta lista:http://www.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=917615

Opublikowano

Ps. Silnik 40d bedzie mozna zamawiać od stycznia 2014, teraz jest 30d 50d i 50i

dzięki za info. byłem dziś w Bawarii i 40d można podobno już zamawiać :)