Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie zauważyłem :)

Może się narażę ale oglądając ostatnio segmentowego konkurenta czyli BMW X3 nie zauważyłem " jakości " , wręcz odwrotnie.

Dlatego interesuje mnie 5GT , bo tu już widać różnice ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ciekawi mnie jak zostało wyciszone F15 wzgledem poprzednika ,bo jeśli chodzi o jakość materiałów to z tego co widziałem zmiany naprawde duże.
Opublikowano
Podstawowe wady to poziom hałasu wewnątrz i źle rozwiązana ochrona progu przed zabrudzeniem. Ergonomii zero, spodnie usyfiałe gratis.

Tak się zastawiam odnośnie tych progów w iksach ,ponieważ klienci zamawiają je z przekonaniem,że będą pomocne przy wsiadaniu,a czy w praktyce tak jest ? ktoś ich używa wogule :?:

Opublikowano
Jakbyście choć trochę poczytali na zagranicznych forach o nowej X5 to byście dowiedzieli się, że progów jak ktoś nie chce mieć to nie będzie ich miał(w E70 nawet jak ktoś nie chciał to i tak były), a co do wyciszenia to porównywalne jest do F01, niektórzy twierdzą, że jest jeszcze ciszej niż w 7
Opublikowano

Tak było nielicznym dane :(

Jeżdziło już kilku ,w bawari katowice stoi demo o ile się nie myle,pierwsze wrażenia z jazdy najogólniej:

-więcej miejsca z przodu

-wyższa jakość materiałów

-znakomite fotele,pakiet konfortowy (opcja)

• Moderatorzy
Opublikowano

Wszystkie BMW serii F są dużo lepiej wygłuszone i bardziej komfortowe niż ich odpowiedniki z serii E.

Jest to zgodne z ogólnymi trendami, E70 była projektowana od chyba 2002 roku więc odpowiadała tamtym realiom i po wypuszczeniu na rynek 2006 roku była najlepsza w swojej klasie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

byc moze jest to uzaleznione od rynku (choc nie sadze), w US progi w E70 byly opcjonalne; przed zamowieniem swojej X5 czytalem o tym, ze niektorzy marudza na to, ze spodnie sie brudza itp., ale 1) biorac pod uwage, ze E70 bardziej mi sie podoba z progami, 2) tu gdzie mieszkam nie ma za duzo blota, wybralem opcje $150 za progi

EDIT: ze tez chcialo mi sie to sprawdzic - w PL progi tez byly wyposazeniem dodatkowym, opcja nr 328

Jakbyście choć trochę poczytali na zagranicznych forach o nowej X5 to byście dowiedzieli się, że progów jak ktoś nie chce mieć to nie będzie ich miał(w E70 nawet jak ktoś nie chciał to i tak były), a co do wyciszenia to porównywalne jest do F01, niektórzy twierdzą, że jest jeszcze ciszej niż w 7
Edytowane przez Bono

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Jeździłem nowym X5 i muszę przyznać, że jest lepszy niż poprzedni model. Jakoś wykonania to raz ale samochód jak dla mnie stał się bardziej przestronny. Z wad jaką zauważyłem to płytszy bagażnik niż w poprzedniej wersji. Niestety już widzę temat: Czy warto kupić X5 25d ... tak taki silnik będzie w PL.
Opublikowano
Jeździłem w W-wie ok 0,5h trochę S2 160 km/h i wolniej po mieście. Silnik 3.0 d 258 KM wyciszony jest fantastycznie (lepiej niż w E70), natomiast słychać dość mocno powietrze od szyb bocznych (kierowcy) i to mnie martwi. Podobnie jest w X3 F25, którym jeździ żona.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
poczekaj na wersje z pancernymi szybami, moze wtedy bedzie OK na "autobanę"

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie, pewnie inne modele wytwarzaja tunel prozniowy dookola samochodu, wiec nie ma zadnych oporow powietrza

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1