Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Ciekawe kiedy się pojawi...
  • Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w stanach podobno na razie mozna zamawiac tylko demo (tzn. tylko dilerzy moga zamawiac)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Tak ,

na Manhattanie będzie można obejrzeć za 2-3 tygodnie :D

Opublikowano
9 sierpnia mam przegląd ,jest szansa ,że nowa X5 już będzie w salonie :D
Opublikowano
Dzwoniłem ,będzie prawdopodobnie 25 sierpnia :D
Opublikowano
A ,i nas też już można zamawiać ,pewnie sporym powodzeniem będzie się cieszyła wersja S (napęd tylko na tył)- różnica w cenie ok. 3000 USD. Niby paliwo ciągle duuuużo tańsze niż w EU, ale Amerykanie też zaczynają zwracać uwagę ile go znika :) Dobrze wyposażoną ,,prawdziwą'' X5 zbudowałem za niecałe 63 tys. USD ,więc tragedii nie ma...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mi wychodzi prawie $10k + tax wiecej :) musze sie temu samochodowi przyjrzec na zywo, ze zdjec nie podoba mi sie tyl a'la X3. z profilu duzo zalezy od kol - mozna dobrac kola aby bylo OK... przod jest fajny

denerwuja mnie tez te pakiety, jakby czlowiek nie wiedzial co chce zamowic... na szczescie zostawili opcje na dojazdowke :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
No pakiety rzeczywiście bez sensu (ONI wiedzą lepiej :wink: ) ,ale autko bardzo mi się podoba.
Opublikowano
No niestety Polska jest bogatym krajem i dobrze wyposażona X5 wyszła mi 420 tys zł. BTW konfigurator już działa i można się przymierzać. Lepszy wybór silników (40d czyli) będzie dostępny od marca 2014.
Opublikowano
Cena rzeczywiście kosmicznie ,,europejska'' ,wprawdzie ma być większy wybór silników niż w USA ,ale ta różnica to przegięcie . W odwrotną stronę nigdy by to nie zadziałało ,tzn. Amerykanie dbają o swój rynek i dlatego większość europejskich aut ma tu atrakcyjne ceny . Inną sprawą jest też łatwy dostęp do 4 kółek (pisałem kiedyś w innym wątku) ,prosty i tani leasing ,finansowanie od ręki ,gwarancje wymian samochodu itp. Dla przykładu właśnie trwa promocja u dilera Subaru : nowa Impreza za 85 USD/MIES. + 3000 USD pierwszej wpłaty (leasing) = jakoś się ludzie nie zabijają :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pytanie jeszcze jakie sa warunki tego leasingu, tj. jaki jest dopuszczalny limit kilometrow, wear and tear policy, reklamowane warunki maja najczesciej *gdzie przeczytasz, ze takie warunki zaleza od twojego credit score, itp. + leasingujacy najczesciej unikaja wiekszych wplat poczatkowych, a 3k USD moze byc dosc znaczna wplata, w szczegolnosci dla nabywcy imprezy

nie zmienia to faktu, ze ameryka generalnie masowo jezdzi samochodami, wiec wszyscy wazni masowi producenci, chca tu byc nawet kosztem mniejszej marzy

na marginesie, dobrze wyposazona F15 X5 bedzie w US tansza niz dobrze wyposazona F10 (odwrotnie niz w Europie) - oczywiscie roznica w cenie to nie kwestia kosztow transportu a konkurencji na rynku SUV

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Generalnie przekaz miał być taki : duży może więcej czyli dostęp do świata motoryzacji jest w Stanach znacznie łatwiejszy :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a ktos juz zamowil w PL salonie f15?

mi osobiscie zewnatrz nie przypada do gustu nic ciekawego nie zrobili natomiast srodek posklejany serii 3 5 i 6 i nawet jakos to wyszlo fajnie

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Słabo widać tę focię ;)
Opublikowano
U mnie znów przesunęli termin ,,pokazu'' F15 ,będą mieli w salonie najwcześniej po 15 września... :cry:
Opublikowano

Ja juz musze przestac ogladac, bo potem mam problem z zasypianiem... :roll:

Generalnie strasznie podoma mi sie okolo 100 aut i bardzo bym potrzebowal miec jakies 30 z nich :lol:

A tak serio to nie wyobrazam sobie by F15 moglo sie komus nie spodobac - ja juz sie zakochalem, nie wiem tylko czy bardziej niz w concepcie X4... :roll:

Opublikowano
Ja też myślę ,że nowa X5 dalej będzie najlepsza w klasie :cool2: