Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aha! Czyli jechała po montażu pompy i NAGLE zdechła?? Sprawdź czy nie zsunął się wąż dolotowy z intercoolera do kolektora ssącego. A najlepiej przepatrz cały dolot na ewentualną dziurę.
Opublikowano
tak w niedziele szła ja dzika wszystko ładnie :) a dziś nie mogłem wyprzedzić auta :/ jutro podepnę pod kompa i zobaczę wężyki od sterowania turbiny możne któryś wyskoczył ... Rura od intercoolera jest OK bo sprawdzałem jak dotarłem do celu :P
Opublikowano
Czy zostały przeprowadzone pomiary live data bieg jałowy + obciążenie?? Powiedz jak wygląda wartość dawki paliwa i masy powietrza?? Interesuje mnie także kąt wtrysku i ciśnienie doładowania. Ile wynoszą wartości położenia pedału gazu?? Na razie tyle.
Opublikowano
Podłącz czujnik ciśnienia doładowania z tyłu kolektora ssącego. Jeśli jest podłączony tzn, że w czasie montażu pompy został przygnieciony kabel i po czasie się rozerwał. Należy sprawdzić wiązkę elektryczną.
Opublikowano
Dzięki jak na razie wymieniłem wężyki wszystkie i zobaczę ten czujnik z ojcem tez obstawiamy ten albo przepływomierz :) może w końcu zacznie jechać odezwę się co i jak :cool2:
Opublikowano

Witam,

Charge air pressure control, Exhaust Gas recirculation, Radiator blind wskazują bezpośrednio na problem z sterowaniem podciśnieniowym. Nie masz potrzebnego podciśnienia do sterowania zmienną geometrią turbiny, działania EGR oraz żaluzjami chłodnicy. Albo masz któryś wężyk nie podpięty, może akumutator podcisnienia pęknięty, albo pompa vacuum powiedziała do widzenia.

Glow plug system - najprawdopodobniej sterownik świec żarowych - standard

Charge-air pressure sensor - czujnik doładowania w kolektorze dolotowym, najprawdopodobniej do wymiany,

pozdrawiam

Opublikowano
Niech żyje 320d :mrgreen:

I co to niby wnosi do rozwiązania problemu poza beznadziejną złośliwością przemawiającą przez kierowce zapalniczki ;)

Jak nie możesz pomóc to się nie odzywaj...

witam sprawdzilem wszystko teraz po jezdzie wyskoczylo 10 błędów

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0fe98e922445cb12.html ... moze mi ktos pomóc na prawde nie mam już siły na to auto :(

Skoro przed wymianą/sprawdzeniem błędów nie było to sprawdź jeszcze raz. Dokładnie wszystkie przewody, możliwe że jedno z podciśnień albo się urwało całkiem albo masz uszkodzony wężyk.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co to za program do diagnozy?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Witam !! Autko działa okazało się ze kostka czujnika w kolektorze ssącym podgiął się pin i nie było przejścia :) temat uważam za zakończony i dziękuje wszystkim za pomoc pozdrawiam :cool2:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.