Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kolejny problem z moją bunią.

A mianowicie nie chce czasem odpalić. Rozrusznik kręci i nie odpala..... Z popychu odpala. Później odpala. Postoi 2 dni i nie odpala znów.....

Co to może być?

Opublikowano
W tych jednostkach problemy często sprawiał nadajnik impulsów wału korbowego. Po prostu należy sprawdzić czy czujnik GMP zbiera sygnał z nadajnika.
Opublikowano

Zakręć chwile rozrusznikiem tak z 5sek jak nie zapali szybko otwórz maske wykręc świece i zobacz czy są wilgotne elektrody czy suche

bedziesz miał jakis trop czy chodzi o prąd czy paliwo

na rozruszniku nie zapali nawet niewiadomo ile bys krecił ?

sprawdz i napisz co zaopserwowałes

Opublikowano

nie zapali. raz kręciłem aż akumulator się rozładował. dopiero odpala jak się go popcha... na razie wszystko jest dobrze. On ma problem z odpaleniem jak postoi 2 dni cały poniedziałek cały wtorek i w środę nie zapali. A tak to jak codziennie nim jeżdżę to na razie odpala.

dodam że świece są nowe mają 2 tygodnie a to już się wcześniej działo.

Jeśli chodzi o kable to jaki kupić?? Bo dużo jest na allegro a chciałbym trochę więcej zapłacić a mieć lepszy....

Opublikowano
Jeśli chodzi o kable to jaki kupić?? Bo dużo jest na allegro a chciałbym trochę więcej zapłacić a mieć lepszy....

Osobiście jak kupowałem kabel to dałem sortowanie według ceny i kupiłem najtańszy jaki był. Używam go już rok i to dosyć często, zaprogramowałem sobie np światła do jazdy dziennej i nie widzę sensu kupowania czegoś droższego.

Opublikowano

kable NGK w sumie to podstawa mozna inne z porzadnych brisk,bosh, valeo jeden pies

tych najtańszych nie kupuj a w szczególnosci JAMOR bo za miesiac bedzie gorzej niz było