Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem polega na tym, że nie mam do końca zatrzaśniętego bagażnika bo zostawiłem klucz w bagażniku....tylko jest nie dociągnięty, tzn, zamek już trzyma, klapa odstaje, ale mechanizm nie dociągnął, komputer alarmuje że klapa otwarta, ale otworzyć się nie da, pytanie jak to działa, jakiś czujnik, etc...? Klapą można poszarpać 0.5cm w góre i dół ale nic nie pomaga, dociskanie też, tzn. już miałem dwa razy taką sytuację to raz pomogły dziury na drodze a drugim razem uwieszanie się na klapie, mechanizm dociągnął i można było otworzyć, ale sytuacje chyba postępuje bo wczoraj skakałem po klapie i qrde nic...

E38 750i 97.

TT

Opublikowano
Tam nie ma żadnego hydraulicznego zamka :duh: chłopie jak nie wiesz to nie pisz, a nie wprowadzasz kogoś w błąd :mad2: Hydrauliczne to w e38 jest otwieranie i zamykanie klapy, a zamek jest zwykły z elektrycznym dociąganiem i elektrycznym zwalnianiem zamka. Miałem u siebie to samo - masz najprawdopodobniej uszkodzony ten elektryczny mechanizm na dole bagażnika odpowiedzalny za dociąganie klapy - one się zacierają z czasem. Wymień na nowy/sprawny i po kłopocie. Ja miałem to szczęście w nieszczęsciu, że mi się zaciął w tej pozycji dolnej (klapa była zamknięta). Co do samego otworzenia klapy to ja to robiłem ręcznie z kluczyka.

BMW i wszystko jasne :)

Least and most powerful of the '89:

http://imageshack.us/g/11/dsc0001gw.jpg/

Opublikowano
Chodziło mi o zamek który to dociąga czyli soft close, być może nie otwiera się do końca.
Opublikowano
Chodziło mi o zamek który to dociąga czyli soft close, być może nie otwiera się do końca.

w każdej marce jaką widziałem to są elektrycznie rozwiązania - żadnej hydrauliki tam nie ma

dociśnięcie w renówkach czy bmw7 pomaga jak się coś zatnie - tylko jak już to testowane to nie mam pomysłu...